Share

Πέντε διαφορετικές συνταγές για αρωματισμένα ελαιόλαδα που θα σας δώσουν εξαιρετική γεύση σε μαρινάδες, σαλάτες, ψητά κρεατικά, γλυκά, λαχανικά και κρέατα!

Για τις παρακάτω συνταγές θα χρειαστείτε απαραίτητα:
?
Αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο-μπουκάλι-βάζο που κλείνει ερμητικά
? Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
? Πλυμένα και στεγνά τα υλικά που θα αρωματίσετε τα ελαιόλαδα.


? Ελαιόλαδο με Μυρωδικά ΒόταναΑρωματικό Ελαιόλαδο με Δενδρολίβανο
4 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1-2 κλαράκια δενδρολίβανο
1-2 κλαράκια ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2-3 φύλλα βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι

Eκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το αλάτι με τα μυρωδικά σε γουδί και τα χτυπάμε ελαφρά.
Τα βάζουμε στο μπουκάλι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε και βάζουμε το μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες.
Το περνάμε απο τρυπητό και αφαιρούμε τα μυρωδικά.
Διατηρείται 5-6 μήνες.
? Περιχύστε με το υπέροχο αυτό λάδι σαλάτες με ντομάτα, ντάκους, πατάτες, χοιρινή τηγανιά, βραστά λαχανικά, γεμιστά.

 

? Ελαιόλαδο για Μαρινάρισμα Κρέατος
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε κόκκους
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους
4-5 κόκκους σινάπι
Φλούδα από ένα λεμόνι ακέρωτο

Eκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε την φλούδα του λεμονιού  μέσα στο μπουκάλι αφού την πλύνουμε και την στεγνώσουμε καλά.
Προσθέτουμε τους κόκκους των πιπεριών, τους οποίους έχουμε κοπανήσει ελαφρά στο γουδί.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε και βάζουμε το μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες.
Διατηρείται 4 μήνες.
? Κατάλληλο για αρνί και κοτόπουλο.

 

 

? Ελαιόλαδο με Μπαχαρικά Ελαιόλαδο με Μυρωδικά Βότανα
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
10 κόκκους πιπέρι
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε κόκκους
1 ξύλο κανέλλα

Eκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά στο μπουκάλι.
Κλείνουμε και βάζουμε το μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες.
Διατηρείται 4 μήνες.
? Κατάλληλο για Κοκκινιστά πικάντικα πιάτα

 

? Ελαιόλαδο με Λιαστές Ντομάτες και Κάππαρη
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 κλαράκι ρίγανη
1 πιπεριά τσίλι αποξηραμένη

Eκτέλεση Συνταγής
Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με την κάππαρη και τις ντομάτες.
Προσθέτουμε την πιπεριά και την ρίγανη.
Κλείνουμε και βάζουμε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες.
Διατηρείται 3 μήνες.
? Κατάλληλο σαλάτες, τυριά και ζυμαρικά.


? Ελαιόλαδο με Πορτοκάλι και Μαστίχα
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Φλούδα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
10 κρυσταλάκια μαστίχα


Eκτέλεση Συνταγής

Βαζουμε την φλούδα του πορτοκαλιού μέσα στο μπουκάλι αφού την πλύνουμε και την στεγνώσουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο μπουκάλι και την μαστίχα.
Κλείνουμε και βάζουμε το μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες.
Διατηρείται 2 μήνες.
? Κατάλληλο για γλυκά, κουλουράκια, κέικ και πίτες.

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο