Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Share

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (8-10 Servings)
  • Prep: 45 mins
  • Cook: 30-40 mins
  • Ready In: 1 hr 15 mins

Η ζύμη σε μία τάρτα είναι αυτό που λέμε... το άλφα και το ωμέγα!
Η μέση της είναι μία πετυχημένη ζουμερή γέμιση!
Η σημερινή συνταγή τα έχει όλα... σύν δύο υλικά που δίνουν άλλη "άποψη" στο τελικό αποτέλεσμα!

Ingredients

Instructions

  1. Η ζύμη της τάρτας
    Χτυπάμε το βούτυρο με τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
    Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά, αν χρειάστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
    Το ζυμάρι πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλό.
  2. Τυλίγουμε το ζυμάρι με σελοφάν και βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.
    Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
    Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
  4. Η γέμιση
    Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, το πράσο και την πιπεριά σε κύβους.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε τα λαχανικά με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε την μαστίχα, το εστραγκόν, το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
    Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε.
  6. Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα και το κασέρι κομμένο σε κύβους.
    Καλύπτουμε την τάρτα με το τριμμένο τυρί Νάξου και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά την επιφάνεια της τάρτας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας περίπου 30 λεπτά, στους 170°C .
    Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο