Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Share

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

Αλμυρή Τάρτα με Μανιτάρια

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30-40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Η ζύμη σε μία τάρτα είναι αυτό που λέμε... το άλφα και το ωμέγα!
Η μέση της είναι μία πετυχημένη ζουμερή γέμιση!
Η σημερινή συνταγή τα έχει όλα... σύν δύο υλικά που δίνουν άλλη "άποψη" στο τελικό αποτέλεσμα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη της τάρτας
    Χτυπάμε το βούτυρο με τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
    Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
    Ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά, αν χρειάστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
    Το ζυμάρι πρέπει να μην κολλάει και να είναι απαλό.
  2. Τυλίγουμε το ζυμάρι με σελοφάν και βάζουμε για 40 λεπτά στο ψυγείο.
    Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό στρογγυλό φύλλο περίπου 2-2,5 εκατοστών πάχους και διαμέτρου όσο η φόρμα της τάρτας που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Απλώνουμε το φύλλο σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας, πιέζοντας το φύλλο στα τοιχώματα με τα δάχτυλά μας και κόβοντας το φύλλο που εξέχει.
    Με την βοήθεια ενός πηρουνιού κάνουμε τρύπες στην τάρτα.
  4. Η γέμιση
    Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια, το πράσο και την πιπεριά σε κύβους.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε τα λαχανικά με το βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
    Προσθέτουμε την μαστίχα, το εστραγκόν, το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και τέλος τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
    Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη και ανακατεύουμε.
  6. Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα και το κασέρι κομμένο σε κύβους.
    Καλύπτουμε την τάρτα με το τριμμένο τυρί Νάξου και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά την επιφάνεια της τάρτας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας περίπου 30 λεπτά, στους 170°C .
    Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο