Share

Ανατολίτικος Χαλβάς με Γάλα

Ανατολίτικος Χαλβάς με Γάλα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 φόρμα (12-14 Μερίδες)
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Πεντανόστιμο γλύκισμα με γάλα και μέλι!
Ένας χαλβάς με προέλευση από τα βάθη της Ανατολής με υπέροχο άρωμα και γεύση!
Η παραδοσιακή Λιβανέζικη συνταγή απαιτεί αρκετό βούτυρο, αλλά και ο συνδιασμός με ελαιόλαδο του ταιριάζει εξίσου γευστικά, για μια πιο ελαφριά εκδοχή!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συχνά.
    Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε αρκετά, για να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
    Ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει.
  4. Τοποθετούμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
    Ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φυστίκι και κανέλα.
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο