Αποστείρωση Βάζων για Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες

Αποστείρωση Βάζων για Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες

Share

Όταν φτιάχνουμε γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδες ένα βασικό στοιχείο για
να διατηρηθούν πολύ καιρό χωρίς να σας μουχλιάσουν είναι η αποστείρωση βάζων!
Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντα γυάλινα βάζα με καπάκι που κλείνει ερμητικά!
Πάντα πρίν τα αποστειρώσουμε τα πλένουμε καλά με νερό,σαπούι και σόδα!
Τέλος όταν τα αποστειρώσουμε πρέπει να είναιαπολύτως στεγνά για να βάλουμε τα γλυκά του κουταλιού ή μαρμελάδες!


 

1ος Τρόπος Αποστείρωσης
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.
Στην σχάρα στρώνουμε μία βαμβακερή καθαρή πετσέτα.

Τοποθετούμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε εκεί 15? λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για χρήση!


 

2ος Τρόπος Αποστείρωσης
Τοποθετήστε μία μεταλλική σχάρα σε μια κατσαρόλα ,το ύψος της οποίας θα είναι περίπου 5-6 εκ.
ψηλότερη από τα βάζα που θα αποστειρώσετε,έτσι ώστε να μήν έρχονται σε επαφή με τον πάτο της κατσαρόλας!
Προσέχουμε να βάλουμε τόσα βάζα ώστε να μην ακουμπάνε το ένα με το άλλο.

Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό ώστε να καλυφθούν τα βάζα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
Μετράμε 5′ λεπτά από την πρώτη βράση  και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βγάζουμε προσεκτικά τα βάζα από την κατσαρόλα τα αφήνουμε να στεγνώσουν, εντελώς,
ανάποδα σε βαμβακερή πετσέτα και είναι έτοιμα για χρήση!

Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο