Aρακάς με Μοσχαράκι

Aρακάς με Μοσχαράκι

Share

Aρακάς με Μοσχαράκι

Αρακάς με Μοσχαράκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 10 λεπτά

Ένα υπέροχο και χορταστικό φαγητό που συνδυάζει τέλεια τον αρακά με το μοσχάρι!!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο τα κομμάτια του μοσχαριού, τόσο ώστε να αποκτήσουν μία ροδοκόκκινη κρούστα.
    Μεταφέρουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα.
  2. Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι επίσης τα κρεμμύδια, το πράσο και τον αρακά με ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
    Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Kουνάμε ελαφριά την κατσαρόλα και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τον άνιθο ψιλοκομμένο.
  4. Προσθέτουμε όσονερό χρειάζεται και σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να βράσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
    Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο