Share

Το αρνάκι από τα Τρίκαλα, τα πορτοκάλια από το Άργος, ο συναρπαστικός κρόκος Κοζάνης, τα αμύγδαλα Θεσσαλίας!
Ένα ελληνικό πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις για το γιορτινό τραπέζι!

Αρνάκι με Πορτοκάλι, Πλιγούρι και Αμύγδαλα Recipe

Αρνάκι με σαφράν Πορτοκάλι και Πλιγούρι με Αμύγδαλα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 19, 2013

  • Απόδοση: 1 (6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 10 λεπτά

Το αρνάκι από τα Τρίκαλα, τα πορτοκάλια από το Άργος, ο συναρπαστικός …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Το αρνάκι
    Πλένουμε,καθαρίζουμε και στεγνώνουμε το αρνάκι.
    Σε μία πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το αρνάκι με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο,τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε το μπαχάρι,το πιπέρι,τα μοσχοκάρφια,την κανέλα.
    Ανακατεύουμε μέχρι να χρυσαφίσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
    Αφήνουμε 2′ λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού,τα στίγματα κρόκου,τον χυμό ντομάτας,τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό μαζί με την ζάχαρη και αλάτι.
    Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. To πλιγούρι
    Βάζουμε το πλιγούρι σε τρυπητό,το ξεπλένουμε σε άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.
    Βάζουμε μέσα σε ένα φλιτζάνι από τον ζωμό τα στίγματα του κρόκου.
    Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε στο βούτυρο και το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα,προσθέτουμε τον πελτέ αδιάλυτο,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα αμύγδαλα,σωτάροουμε 1 λεπτό και κατόπιν προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο.
    Βράζουμε,ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να γίνει το πληγούρι σπυρωτό.

    Σερβίρουμε όσο το πλιγούρι είναι ζεστό!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο