Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι!
Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα…
Αν όμως για κάποιο λόγο θέλεις κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή συνδυάζει την νοστιμιά με τον μπακαλιάρο άψογα!
Μην διστάσεις απέναντι σε κάποιο μπαχαρικό και θα με θυμηθείς!

Μπακαλιάρος με Πατάτες, Ντομάτα και Μπαχαρικά στην Κατσαρόλα

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαρτίου 24, 2014

  • Yield: 5 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 45 mins

Ο μπακαλιάρος, αυτό το αγαπημένο ψάρι! Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον …

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
  2. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε φέτες και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης.
    Στύβουμε το πορτοκάλι.
  3. Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα και τις πατάτες.
  4. Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια επάνω στις πατάτες.
    Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μείγμα των μπαχαρικών και το σαφράν.
    Προσθέτουμε την δάφνη. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και την ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε περίπου 1 φλυτζάνι νερό, τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.



2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο