Share

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της Κινέζικης και της Ινδικής Κουζίνας, δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για να το απολαμβάνετε πλέον και στο σπίτι!
Επιπλέον αυτό το υπέροχα μαγειρεμένο basmati είναι ιδανικό για να φτιάξετε το κλασικό Fried Rice!

Ρύζι Basmati Recipe

Ρύζι Basmati

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 4, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-7 Μερίδες)

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε άφθονο κρύο νερό και προσθέτουμε το ρύζι.
    Αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει για 1 ώρα.
    Ρύζι Μπασμάτι Συνταγές
  2. Κατόπιν ξεπλένουμε το ρύζι καλά μέσα σε τρυπητό, για να αποβάλλει το άμυλο.
    Βάζουμε το ρύζι σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 750 ml. νερό.
    Ρύζι Μπασμάτι Συνταγή
  3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το αλάτι.
    Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε το ρύζι άλλα 10 λεπτά. Το ρύζι σιγά σιγά θα απορροφήσει όλα τα υγρά και σ' αυτή την φάση είναι έτοιμο να το αποσύρουμε.
    basmati βράσιμο
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή λινή πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά!
    Ρύζι basmati Συνταγές
  5. Το κολλώδες και αρωματικό ρύζι είναι πανέτοιμο, να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας πιάτα!
    Συνταγη για Ρύζι Basmati
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο