Share

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της Κινέζικης και της Ινδικής Κουζίνας, δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για να το απολαμβάνετε πλέον και στο σπίτι!
Επιπλέον αυτό το υπέροχα μαγειρεμένο basmati είναι ιδανικό για να φτιάξετε το κλασικό Fried Rice!

Ρύζι Basmati Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Φεβρουαρίου 4, 2013

  • Yield: 1 (6-7 Servings)

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε άφθονο κρύο νερό και προσθέτουμε το ρύζι.
    Αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει για 1 ώρα.
  2. Κατόπιν ξεπλένουμε το ρύζι καλά μέσα σε τρυπητό, για να αποβάλλει το άμυλο.
    Βάζουμε το ρύζι σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 750 ml. νερό.
  3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το αλάτι.
    Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε το ρύζι άλλα 10 λεπτά. Το ρύζι σιγά σιγά θα απορροφήσει όλα τα υγρά και σ' αυτή την φάση είναι έτοιμο να το αποσύρουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή λινή πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά!
  5. Το κολλώδες και αρωματικό ρύζι είναι πανέτοιμο, να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας πιάτα!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο