Μπισκότα με Κράνμπερις και Φυστίκι

Μπισκότα με Κράνμπερις και Φυστίκι

Share

Μπισκότα με Κράνμπερις και Φυστίκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 24, 2013

  • Yield: 20 κομμάτια (10 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 50 mins
  • Ready In: 60 mins

Πανεύκολα τραγανά Ιταλικά μπισκότα (biscotti) με υπέροχη γεύση και άρωμα!
Η ελάχιστη ποσότητα της ζάχαρης αλλά και το ελαιόλαδο, τα κάνει πολύ ελαφριά και ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!

Ingredients

Instructions

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Κόβουμε τα φυστίκια, με ένα μαχαίρι, στην μέση.
  2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο, το αλάτι και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα, κοσκινισμένο.
    Προσθέτουμε τα φυστίκια και τα κράνμπερις.
    Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε ένα μικρό φρατζολάκι.
    Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C Κελσίου.
    Βγάζουμε την ψημένη φρατζόλα από τον φούρνο και την κόβουμε σε φέτες περίπου ενός εκατοστού
  5. Ξαναφουρνίζουμε τα μπισκότα από 10-20 λεπτά στους 170°C Κελσίου, στην λειτουργία του αερόθερμου, ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλετε!
  6. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό βάζο!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Black Forest Cake

0 7033

1 σχόλιο

  1. Φαίνεται να είναι πολύ ωραία συνταγή μόνο από τα υλικά της. Θα την δοκιμάσω το συντομότερο. Λατρεύω τα ιταλικά μπισκοτάκια και με αυτή την γέμιση θα είναι απόλαυση.
    Να μας δίνετε πάντα τέτοιες όμορφες συνταγές και να μας γλυκαίνετε την καθημερινότητά μας με όμορφες δημιουργίες.

Αφήστε ένα σχόλιο