Black Forest Cake

2.7K
Αν η ζωή και η ευτυχία μπορούσε να είναι γλυκό, η δική μου θα ήταν μια θεική black forest (μπλακ φορεστ).

Σοκολατένιο, τρυφερό παντεσπάνι, ντελικάτη κρέμα και αυτά τα ζουμερά κεράσια σε λικέρ με την τόσο ξεχωριστή γεύση, στα οποία οφείλεται και το όνομά της η black forest.

Για την ακρίβεια το λικέρ με κεράσια Schwarzwälder Kirsch που φτιάχνεται στο Black Forest της Γερμανίας «βάπτισαν» αυτό το επικό γλυκό με τις αμέτρητες παραλλαγές, το τόσο αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

Έχω φάει αμέτρητες black forest σε κάθε εκδοχή-παραλλαγή, σ΄αυτό που έχω καταλήξει είναι πως κύριο το συστατικό που δε μπορεί να λείπει από μια μπλακ φόρεστ είναι το κιρς και τα κεράσια, όλα τ΄αλλά είναι «τρώγονται»!

Όπως σε κάθε γιορτινή περίσταση ήρθε η ώρα να φτιάξω ξανά αυτό το γλυκό αλλά αυτή τη φορά ήρθε εκείνη η στιγμή που ακριβώς πριν δύο χρόνια μου έμοιαζε τόσο μακρινή.

Μητέρα πια, να ετοιμάζω την τούρτα για τα πρώτα γενέθλιά της, μέσα από το γλυκό ήθελα να μεταδώσω σε όλους γύρω μου την ευτυχία μου και τη γεύση που έχει αυτή.

Γλυκό Black Forest Original

Όσον αφορά τη συνταγή, σου δίνω μερικά highlights  για να φτιάξεις κι εσύ αυτή την υπέροχη black forest:

Οχι άλλα στεγνά παντεσπάνια ή παντεσπάνια που διαλύονται όταν πας να τα τεμαχίσεις!
Οταν θέλω να φτιάξω μια τούρτα με ύψος πχ. με 3 ή περισσότερα παντεσπάνια προτιμώ σαφώς κέικ και έχω καταλήξει στην παρακάτω συνταγή πως για πετυχημένο, αφράτο, ζουμερό παντεσπάνι χρησιμοποίησε μαλακό αλεύρι, Flora Soft με βούτυρο και ζεστό νερό, όχι γάλα ή ό,τι άλλο.

– Στη black forest χρησιμοποιούνται κεράσια.
Συχνά πολλοί επιλέγουν το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού βύσσινο, κατά την δική μου άποψη αυτό δεν είναι μπλακ φορεστ αφού λείπει αυτή η ιδιαίτερη γεύση του κιρς. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε  μαυροκέρασα ή τ΄αγριοβύσσινα αρκεί να τα κάνουμε μια ελαφριά δεμένη κομπόστα με κιρς.

Εύκολα Γλυκά με Μαργαρίνη Βούτυρο

Εμπλούτισε τη σαντιγί με μασκαρπόνε.
Μπορεί να σε κατευθύνω με αυτή τη συμβουλή σε μια παραλλαγή τηςblack forest άλλά πραγματικά το αποτέλεσμα είναι «θεικό»!  Το μασκαρπόνε είναι εντελώς προαιρετικό [η original black forest περιέχει μόνο σαντιγί] μπορεί να το αντικαταστήσει το κλασικό τυρί κρέμα ή ακόμη και 1-2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, προτιμώ το πλήρες.

– Επικάλυψη ρευστής σοκολάτας
Είναι το στοιχείο που θ’ απογειώσει το γλυκό σου αφούόχι μόνο «δένει» φανταστικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του γλυκού και θα στην κάνει πολύ εμφανίσιμη, ακόμη και αν είσαι σαν εμένα που δεν πολυπιάνει το χέρι μου με τα καλλιτεχνικά.

Ετσι μοναδικά απολαύσαμε τα πρώτα της γενέθλια με τη γεύση της black forest και μια ευχή για τη μικρή μου Υβόννη, «Stay wild my child»!

Μπλακ Φορεστ Συνταγή

 


Black Forest Cake (Μπλάκ Φόρεστ Κέικ)

[vc_row][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Προετοιμασίας: 60′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Ψησίματος: 45′  [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Μερίδες: 14 [/vc_column][/vc_row]


Υλικά
για το κέικ
225 g. αλεύρι μαλακό
130 g. Flora Soft με βούτυρο
100 g. μαλακή καστανή ζάχαρη
140 g. ζάχαρη κρυσταλλική
50 g. άγλυκο κακάο
2 μεγάλα αυγά
225 ml. βραστό νερό
½ στικ φυσική βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 ml. κιρς

για τη γέμιση
300 ml. κρέμα γάλακτος
150 g. μασκαρπόνε
½ στικ φυσική βανίλια
45 g. ζάχαρη άχνη

για τη σοκολατένια επικάλυψη
80 g. κουβερτούρα
70 ml. κρέμα γάλακτος
15 g. Flora Soft με βούτυρο

για τα κεράσια
200 g. κεράσια
65 ml. κιρς
40 g. ζάχαρη

για το σερβίρισμα
Τριμμένη κουβερτούρα
Ζάχαρη άχνη
Κεράσια

 

Εκτέλεση

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]  Ετοιμάζουμε τα κεράσια:
Κόβουμε τα κεράσια στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι αλλά δεν το πετάμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κεράσια, το κιρς και τη ζάχαρη τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]  Ετοιμάζουμε την κρέμα γέμισης:
Τοποθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο και την αφήνουμε 20′ στην κατάψυξη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και την άχνη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]  Ετοιμάζουμε το κέικ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την μαλακή καστανή ζάχαρη, το Flora Soft με βούτυρο, τη βανίλια, το κιρς  και το κακάο μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι το baking powder, την σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν καλά. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και ξεκινάμε να προσθέτουμε εναλλάξ στον κάδο το σοκολατένιο μείγμα και το κοσκινισμένο αλεύρι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε ανοιγόμενη φόρμα 18-20 εκ. όπου έχουμε καλύψει τον πάτο της με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 175ο C. Μόλις ψηθεί το κέικ ξεφορμάρουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσει καλά.

[dropcap type=”1″]4[/dropcap]  Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια επικάλυψη:
Σ΄ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με το Flora Soft με βούτυρο περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Την κρατάμε ρευστή μέχρη να τη χρησιμοποιήσουμε.

[dropcap type=”1″]5[/dropcap]  Η συναρμολόγηση της Black Forest:
Κόβουμε σε 3 ισόποσα παντεσπάνια και ξεκινάμε να «χτίζουμε» την black forest. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σ΄ενα δίσκο σερβιρίσματος και το σιροπιάζουμε επαρκώς με το σιρόπι των κερασιών που ετοιμάσαμε νωρίτερα.

Απλώνουμε την κρέμα τυριού, περίπου την μισή ποσότητα και τη μισή ποσότητα από τα κεράσια. Από πάνω τοποθετούμε το επόμενο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τα κεράσια.

Τέλος τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και με μια σπάτουλα μαζεύουμε όση κρέμα εξέχει απλώνοντάς την σε όλο το κέικ, αυτή τη διαδικασία την εφαρμόζουμε με σπάτουλα μεταλλική ή μαχαίρι επάλειψης.

Περιχύνουμε την επιφάνεια του κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα, την οποία αφήνουμε να «τρέξει» ώστε να διακοσμήσει το κέικ. Διατηρούμε την black forest στο ψυγείο.

Τέλος πριν σερβίρουμε το κέικ ακουμπάμε στην επιφάνεια φρέσκα, ολόκληρα κεράσια, πασπαλίζουμε με τις φλύδες σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Τούρτα Black Forest

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν έχουμε χρόνο ν΄αφήσουμε την black forest  3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο!
– Το κέικ και τα κεράσια μπορούμε να τα προετοιμάσουμε μια ημέρα νωρίτερα.
– Αν δεν έχουμε κιρς χρησιμοποιούμε στην black forest λικέρ αμαρέτο ή λικέρ κεράσι.

Black Forest Τούρτα Συνταγή

Συνταγές Τούρτα με Κεράσια

*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας με την Unilever για την καμπάνια Flora Taste,  καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί από εμένα την ίδια και χρησιμοποιήθηκε στην παραπάνω συνταγή).

Join the Conversation

  1. Σοφία says:

    Μπορούμε να βάλουμε κομπόστα βύσσινο αυτήν την εποχή?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close