Share

Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό από το Piemonte της Ιταλίας!Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό Recipe

BONETI DOLCE

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 10 λεπτά

Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό Bonet Dolci, Ιταλικό Γλυκό από το Piemonte της …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
  2. Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας. Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα, την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
    Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
    Προσθέτουμε τα ¾ του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30x12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
    Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.
  5. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200°C . Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
  6. Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά.

    Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο