Τυρί Camembert, Ψητό

Τυρί Camembert, Ψητό

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με χαρακτηριστικό του άρωμα και παράγεται από αγελαδινό γάλα.
Το Camembert καλύπτεται από μια ειδική επίστρωση «μούχλας» την Penicillium camemberti, μέσα στην οποία ωριμάζει το τυρί! Το Camembert τρώγεται ιδανικά ψητό!

Τυρί Camembert, Ψητό Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Το περίφημο Γαλλικό ΠΟΠ τυρί Camembert, είναι ένα μαλακό, κρεμώδες τυρί, με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Αφαιρούμε το τυρί από την συσκευασία του και την κρατάμε γιατί εκεί μέσα θα ψήσουμε το τυρί.
    Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι την επάνω του προστατευτική μεμβράνη.
  2. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο εσωτερικό της συσκευασίας και βάζουμε πάλι μέσα το τυρί.
    Προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες και αν θέλουμε λίγο αλάτι χοντρό.
  3. Προσθέτουμε το μπέικον σε κύβους.
    Καρφώνουμε επάνω στο τυρί το δενδρολίβανο και ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για 20-25 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε αμέσως το ψητό τυρί, με ψωμί που έχουμε κόψει σε μπουκιές ή κριτσίνια και παγωμένο λευκό κρασί!

    4 Σχόλια

    1. Το έφτιαξα φέτος στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και από τότε έχει γίνει ο καλύτερος μεζές για τα βράδια της Παρασκευής, μαζί με το κρασάκι μας.
      Αν και μου άρεσε από την αρχή το συγκεκριμένο τυρί, σε αυτή του την εκδοχή δεν έχω λόγια!!!
      Καλή συνέχεια Εύα!!!

    2. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει πιο νόστιμο ..καμαμπερομεζέ!εγώ το έψησα μέσα σε μικρά πήλινα με λαδόχαρτο και αντί για δενδρολίβανο πασπάλισα λίγο θυμάρι και βουτήξαμε το φρεσκοψημενο απ’τα χεράκια μας ψωμάκι!μοσχοβολούσε η κουζίνα!μπράβο κι ευχαριστούμε για τη συνταγή 😃

    Γράψτε απάντηση στο Ευα Μονοχαρη Ακύρωση σχολίου

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.