Caprese Ιταλική Σαλάτα

Caprese Ιταλική Σαλάτα

Share

Η Caprese Ιταλική Σαλάτα , φτιάχνεται με φρέσκια μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο βασιλικός, η οποία προσφέρεται και σαν ορεκτικό.
Με καταγωγή Ιταλική και συγκεκριμένα από το Capri,από όπου πήρε και το όνομά της επίσης λέγεται και Τricolore, λόγω των τριών χρωμάτων κόκκινο-άσπρο-πράσινο που είναι και τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας!

Caprese Ιταλική Σαλάτα Recipe

Σαλάτα caprese

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 17, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά

Η Caprese Ιταλική Σαλάτα , φτιάχνεται με φρέσκια μοτσαρέλα, η ντομάτα και ο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουνε τις ντομάτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Κόβουμε τις ντομάτες και την μοτσαρέλα σε ισόπαχες φέτες.
  2. Σε μια πιατέλα βάζουμε στρώνουμε τις φέτες από τις ντομάτες και την μοτσαρέλα.
    Προσθέτουμε τον βασιλικό, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο