Share

Caprice με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα, Ένα γευστικό, υπέροχο γλύκισμα με σάλτσα καραμέλας και κρέμα κάστανο!

Caprice με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 16, 2013

  • Yield: 1 (4-6 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 20 mins
  • Ready In: 2 hrs 50 mins

Ingredients

Instructions

  1. Η κρέμα κάστανο
    Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να σφίξει σαν σαντιγύ.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της μαρμελάδας κάστανο που την ενσωματώνουμε με σπάτουλα.
    Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  3. H σάλτσα καραμέλας
    Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάνουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
    Αφήνουμε 1-2 λεπτά στην φωτιά, να λιώσουν τυχόν κομμάτια της καραμέλας και αφήνουμε να κρυώσει καλά!
  4. Η συναρμολόγηση
    Σε ένα τσέρκι, το οποίο τοποθετούμε σε πιατέλα ή εναλλακτικά σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ κάνουμε μία στρώση από τα caprice.
    Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο.
    Κόβουμε τα caprice σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα κάθετα.
    Περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας και βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο