Κρέμα Ζαμπαγιόνε Σαμπάνια

Κρέμα Ζαμπαγιόνε Σαμπάνια

Το Ζαμπαγιόνε, zabaglione ή zabaione ή sabayon είναι ένα ιταλικό κρεμώδες επιδόρπιο που γίνεται με κρασί Μαρσάλα!
Δοκιμάστε όμως και αυτήν την εκδοχή με σαμπάνια είναι απίθανο!
Δοκιμάστε το σκέτο σαν κρέμα ή  πάνω από γλυκίσματα τύπου κέικ,σουφλέ ή brownies!

Κρέμα Ζαμπαγιόνε Σαμπάνια Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 13, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 2 hrs 30 mins

Το Ζαμπαγιόνε, zabaglione ή zabaione ή sabayon είναι ένα ιταλικό κρεμώδες επιδόρπιο …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε την ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
    Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την σαμπάνια, ανακατεύουμε με σύρμα.

  2. Τοποθετούμε το μεταλλικό σκεύος σε μπαιν μαρί προσέχουμε το μπαιν μαρί δεν πρέπει να έχει καυτό νερό, έτσι το κρατάμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και σχεδόν να διπλασιαστεί.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα.
  3. Χτυπάμε ελαφρά το ανθόγαλα και το ενσωματώνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα.
    Βάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπωλ και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο.

    Σερβίρουμε άν θέλουμε με καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού και μπισκότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο