Τα τσιπς από αραβική πίτα τα δοκίμασα πρώτη φορά πριν από 6 χρόνια. Έκτοτε, δεν τα «ξέχασα» ποτέ και έγιναν μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες! Ένας από τους πιο απολαυστικούς συνδυασμούς που προτείνω, είναι αυτός με το θεϊκό dip από Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα, μπαχαρικά και πορτοκάλι!

Τα τσιπς αυτά, τα έμαθα από την αγαπημένη μου Gourmelita στην πρώτη μας συνάντηση, σ΄ ένα “to know us better” που είχα οργανώσει για food bloggers πριν από 6-7 χρόνια. Τότε, η Μαριλίτα μας είχε φέρει ως κέρασμα τα τσιπς πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα… απλά YUM!

Το μόνο που με προβλημάτιζε πάντα με αυτά τα γλυκά τσιπς από αραβική πίτα, ήταν η ζάχαρη και το βούτυρο, οπότε κάποια στιγμή τα έψησα σκέτα, πασπαλισμένα με λίγη κανέλα.

Η αλήθεια ήταν πως μου φαίνονταν λίγο βαρετά… μετά ήρθε η ιδέα ν΄αντικαταστήσω το βούτυρο με σησαμέλαιο και κάτι πολύ νόστιμο μόλις είχε «ψηθεί»… τελικά όμως ήθελαν το «γλυκό» τους.

Ύστερα ήρθε η ιδέα του dip από Μακεδονικό Χαλβά, μια προσαρμογή από ένα γλάσο με Μακεδονικό Χαλβά που φτιάχνω για τα σοκολατένια κέικ, και ναι! Τα τσιπς είχαν αποκτήσει το τέλειο συνοδευτικό τους!

Εξαιρετικά «εθιστικά», τα τσιπς από αραβική πίτα είναι ένα τέλειο και γρήγορο healthy σνακ.

Σε συνδυασμό με τον μοναδικό Μακεδονικό Χαλβά, με τα τόσα διατροφικά οφέλη του ταχινιού,μπορώ να τα απολαμβάνω χωρίς τύψεις – όχι μόνο εγώ με τους δικούς μου φίλους, αλλά και η Υβόννη με τους δικούς της!


Τσιπς από Αραβική Πίτα


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 8 λεπτά
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Υλικά

Για το dip Μακεδονικού Χαλβά
200 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με Αμύγδαλα
100 ml. γάλα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
2-3 φλούδες πορτοκαλιού
2-3 σποράκια καρδάμωμο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη

Για τα τσιπς από αραβική πίτα
5 μεγάλες αραβικές πίτες (ολικής και σταρένιες)
50 ml. σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση Συνταγής

1
Τα τσιπς από αραβική πίτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τριγωνάκια ή σε άνισα κομμάτια, στο μέγεθος τσιπς.
Ραντίζουμε τα τσιπς με το σησαμέλαιο και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και την κανέλα.

Απλώνουμε τα τσιπς από αραβική πίτα σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για 8 λεπτά στους 175ο C ή λίγο περισσότερο αν θέλουμε να γίνουν πολύ τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2
Το dip Μακεδονικού Χαλβά
Θρυμματίζουμε τον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα και τον τοποθετούμε στο μπλέντερ. Σ΄ ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις φλούδες από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει 1-2 βράσεις, αποσύρουμε και το περνάμε από σίτα.
Περιχύνουμε τον χαλβά με το ζεστό μείγμα και αναδεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Σερβίρουμε με τα τσιπς από αραβική πίτα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν περάσουν ώρες και σφίξει πολύ το dip, το ξαναζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί
– Μπορούμε για να φτιάξουμε το dip επιλέγοντας την αγαπημένη μας γεύση από Μακεδονικό Χαλβά
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο dip 2 κουταλιές της σούπας εσπρέσο, κονιάκ, ή κακάο
– Τα τσιπς από αραβική πίτα διατηρούνται σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς

Μακεδονικός Χαλβάς Συνταγές

Συνταγές για Υγιεινά Σνάκ

Υγιεινά τσιπς Συνταγή

Συνταγές για Γλυκά με Χαλβά

Συνταγή Κρέμα από Χαλβά

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.