Share

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα εξ” Ανατολής ιδανική μεν για την περίδο της νηστείας ταιριάζει δε υπέροχα και με ψητά κρεατικά!
Το χούμους φτιάχνεται πανεύκολα ακόμα και με τα ρεβύθια σούπα που ίσως σας περίσσεψαν!
Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, να το αρωματίσετε με μαντζουράνα και να προσθέσετε κουκουνάρι, γίνεται ακόμη νοστιμότερο!

Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι

Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 27, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Το χούμους, αυτή η καταπληκτική συνοδευτική σαλάτα εξ' Ανατολής ιδανική …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφού μουλιάσουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, τα βράζουμε σε άφθονο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης.
    Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.
    Κλείνουμε τις σκελίδες του σκόρδου, χωρίς να τις καθαρίσουμε, με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
    Συνταγές για Χούμους
  2. Στο multi αλέθουμε τα ρεβύθια.
    Προσθέτουμε το ψημένο σκόρδο, πιέζοντας την κάθε σκελίδα.
    Προσθέτουμε επίσης την μαντζουράνα, το κύμινο, το πιπέρι, αλάτι και αναδεύουμε.
    Σταδιακά προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και 2-3 κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια.
    Χουμους Συνταγές
  3. Δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε το υλικό που επιθυμούμε να είναι πιο έντονο ή για να δώσουμε την υφή που θέλουμε.

    Συνταγή για Χούμους
  4. Σερβίρουμε το χούμους με ωμό παρθένο ελαιόλαδο, κόκκινο πιπέρι και καβουρδισμένο κουκουνάρι!
    Χούμους

  5. Χούμους με Μαντζουράνα και Κουκουνάρι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο