Share

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα μορφή.
Βασικό συστατικό είναι το κρεμμύδι,φρούτα ή λαχανικά,ζάχαρη,μπαχαρικά ή ξύδι μπαλσάμικο και απαραίτητα πρέπει να σιγοβράζεται!
Τα γλυκόξινα τσάτνυ είναι υπέροχα!
Tαιριάζουν απόλυτα με τυριά, αλλαντικά, με κρέας και φρούτα ή λαχανικά ωμά!

Chutney Μήλο-Σταφίδα (Τσάτνυ) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Yield: 400 gr. (1 Servings)
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 1 hr 10 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Tο chutney είναι κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα αλλά σε πιό στέρεα …

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα κρεμμύδια και τα μήλα.
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά.σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 10 λεπτά,ανακατεύοντας 2-3 φορές.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει.

    Αφήνουμε περίπου 1 εβδομάδα εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος για καλύτερο αποτέλεσμα!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο