Share

Ένα από τα ωραιότερα λικέρ! Λικέρ Καφέ!
Απολάυστε το απλά με πάγο, δοκιμάστε λίγες σταγόνες στον καφέ σας ή στα γλυκά για ξεχωριστή γεύση!

Λικέρ Καφέ Recipe

Λικέρ Καφέ

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 750 ml. (1 Μερίδες)

Ένα από τα ωραιότερα λικέρ! Λικέρ Καφέ! Απολάυστε το απλά με πάγο, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει ερμητικά ρίχνουμε την βότκα και τους αλεσμένους κόκκους του καφέ και την βανίλια.
    Ανακινούμε πολύ καλά το μπουκάλι ή το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το ανα 2-3 ημέρες.
    Το αφήνουμε για περίπου 20 μέρες,χωρίς να το ανοίξουμε.
  2. Κατόπιν περνάμε απο λεπτό τουλπάνι (τούλι) 2-3 φορές, την βότκα ετσι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από τους κόκκους.
    Βράζουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό.
    Αναμειγνύουμε τα δύο υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπουκάλι, προσθέτουμε τους ολόκληρους κόκκους καφέ, αφήνουμε 10 ημέρες και το λικέρ είναι πανέτοιμο!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο