Share

Σαλάτα Coleslaw με Μήλο και Ραπανάκι

Σαλάτα Coleslaw με Μήλο και Ραπανάκι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Προετοιμασία: 50 λεπτά

Ο όρος Coleslaw που σημαίνει «σαλάτα λάχανο» προέκυψε κατά τον 20ο αιώνα από τον ολλανδικού όρο «koolsla», συντόμευση του koolsalade.
H σαλάτα αυτή έχει λοιπόν ως βάση το λάχανο, βέβαια η λαχανοσαλάτα έχει πάρα πολλές παραλλαγές!
Εμπλουτίζεται με διάφορα λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.
Επίσης η σαλάτα αυτή σερβίρεται ανακατεμένη είτε με μαγιονέζα , είτε με sour cream, γιαούρτι, καυτερή μουστάρδα ή κέτσαπ, λεμόνι ή ξύδι, ανάλογα με τις κατά τόπους παραλλαγές!
Ταιριάζει απόλυτα με ψητά και τηγανητά κρέατα, λουκάνικα, Hot dog, κοτόπουλο, τηγανιτές πατάτες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Σε ένα γυάλινο μπωλ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.
    Αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα.
    Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα λάχανα.
    Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη το καρότο και το μήλο.
    Κόβουμε σε κύβους την πιπεριά και ψιλοκόβουμε το ραπανάκι.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί, αλατίζουμε, στίβουμε το μισό λεμόνι και το πορτοκάλι, αφήνουμε την σαλάτα 30 λεπτά σκεπασμένη στο ψυγείο.
  4. H σαλάτα
    Σ' αυτή την φάση η σαλάτα θα έχει βγάλει λίγα υγρά, αυτά τα χύνουμε.
    Προσθέτουμε το μείγμα κρέμας και γιαουρτιού, ανακατεύοντας καλά.
    Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Βάζουμε την σαλάτα κλεισμένη σε γυάλινο μπώλ τουλάχιστον 45 λεπτά στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο