Πολωνικά Γεμιστά Χειροποίητα Ζυμαρικά (Pierozki)

Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της Πολωνικής Κουζίνας. Για όσους γνωρίζουν, μοιάζουν με τα βαρένικα της Ποντιακής Κουζίνας! Τα Pierogi γεμίζονται συνήθως με πατάτα και λάχανο, συνήθως σερβίρονται με λάχανο τουρσί και sour cream! Πεντανόστιμα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην παρασκευή τους, θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά! Δοκιμάστε να τα γεμίσετε με …

Σουτ μακάλο, κεφτέδες με λευκή σάλτσα

Ένα παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό, το σουτ μακάλο δηλαδή οι κεφτέδες με λευκή σάλτσα από αλεύρι και σκόρδο και κόκκινο πιπέρι. Η απλότητα και η νοστιμιά του μας θυμίζουν το μεγαλείο της τοπικής ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας (Κουρκουτούλα)

Μια συνταγή για κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας, κουρκουτούλα που θα την αγαπήσετε! Αυτό το τόσο απλό και συνηθισμένο φαγητό, δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, κεφτέδες σε απλή σάλτσα ντομάτας! Έχει όμως ένα μυστικό, όπως μου το έδωσε η γιαγιά, όσος είναι ο κιμάς τόσο και το ψωμί. Μια παραδοσιακή συνταγή της Θεσσαλίας, όπου εκεί τους κοκκινιστούς …

Μπιάνκο Κέρκυρας, Παραδοσιακό Λεμονάτο Ψάρι

Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο …

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα, μια νηστίσιμη, πολύ εύκολη και απλή συνταγή! Τα καλαμάρια συνδυάζονται άψογα με τις ελιές, τρώγονται σαν μεζές ή συνοδεύσετε το με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες και απολαύστε το ως κυρίως!    Συνταγή για καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα Χρόνος Προετοιμασίας: 60’Xρόνος Μαγειρέματος: 20’ Βαθμός Δυσκολίας: ΕύκολοΆτομα: 4-5 Υλικά …

Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας

Το απλοϊκό παραδοσιακό σοφρίτο Κέρκυρας είναι ένα φαγητό έκπληξη, τα υλικά που “δίνουν” τη χαρακτηριστική γεύση στο φαγητό είναι το άφθονο σκόρδο, μαϊντανός και το ξύδι από καλό κόκκινο κρασί. Το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να …

Γαριδομακαρονάδα

Ακόμη μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα; Και όμως αυτή η διαφορετική συνταγή για απλή και εύκολη γαριδομακαρονάδα, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας! Η συνταγή είναι βασισμένη στην αρχική συνταγή της εξαιρετικής σεφ Ντίνας Νικολάου!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close