Κρέπ Σουζέτ, Crepe Suzette

Κρέπ Σουζέτ, Crepe Suzette

Κρέπ Σουζέτ, Crepe Suzette

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 6 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 1 hr 20 mins

Κρέπες Σουζέτ ή το "ατύχημα" μιας κρέπας! Ένα από τα ωραιότερα και ντελικάτα επιδόρπια της Γαλλικής Κουζίνας!
Ένα πραγματικά πεντανόστιμο, απλό και εύκολο γλυκό με υπέροχο άρωμα και γεύση!

Ingredients

Instructions

  1. Οι κρέπες
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες, εκτός από το ανθόνερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα, προαιρετικά.
    Προσθέτουμε το ανθόνερο.
  2. Η σάλτσα
    Περνάμε από σίτα τους χυμούς.
    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε με μέτρια θερμοκρασία τους χυμούς και την ζάχαρη άχνη.
  3. Βράζουμε περίπου για 15 λεπτά μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα ένα παχύρεστο υγρό-σιρόπι.
    Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και το αναμειγνύουμε με το σιρόπι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
  4. Το σερβίρισμα
    Ψήνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο ειδικό σκεύος, κρεπιέρα.
    Όταν ψηθούν τις αλείφουμε και από τις 2 πλευρές, αλείψουμε την μία πλευρά με ένα πινέλο με την σάλτσα. Κλείνουμε την κρέπα σε στύλ "βεντάλια".
    Τοποθετούμε τις κρέπες σε πυρίμαχα σκεύη ή πιάτα.
  5. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ακουμπάμε 1-2 κομμάτια σε κάθε κρέπα.
    Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
    Σε ένα μπρίκι ζεσταίουμε ελαφρά το λικέρ της επιλογής μας.
  6. Περιχύνουμε με το λικέρ τις κρέπες, ανάβουμε με ένα σπίρτο και τις φλαμπάρουμε.
    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πορτοκαλόπιτα Συνταγή

0 2480

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο