Share
Eat, The Story Of Food

Μπορεί το φαγητό να μας γεμίζει γεύσεις, ευχαρίστηση, αναμνήσεις, χαρά, απόλαυση και άλλα υπέροχα συναισθήματα αλλά εμένα εκείνο το βράδυ με γέμισε και λίγο από περηφάνεια, όχι μόνο για την Funky Cook αλλά για όλους τους Food Bloggers!

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που μια συνεργασία για το φαγητό με έκανε να νιώσω λίγο περισσότερο ευτυχισμένη από κάθε άλλη φορά, βλέπεις δεν είναι και λίγο πράγμα να «παίζεις» στο National Geographic Channel, στην καλύτερη εκπομπή για το φαγητό μέχρι σήμερα που προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 (μέσω Nova, OTE TV, HOL και Cyta HELLAS).

Όπως επίσης πόσο σημαντικό να στέκεσαι δίπλα στον σεφ Χριστόφορο Πέσκια με κοινό σημαντικούς ανθρώπους της γαστρονομίας όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, η Νίκη Μηταρέα, η Μίνα Κακανιά κ.α!

Όλα αυτά συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στο Barque, όπου ήταν μια υπέροχη βραδιά και ίσως έχεις δει πλάνα στο National Geographic Channel, εκείνο το βράδυ πραγματικά δόθηκε βήμα στους Food bloggers και βρεθήκαμε να είμαστε τα πρόσωπα της βραδιάς, για εμένα αγαπημένοι μου δεν έχει σημασία ποιος εκπροσώπησε τους Food bloggers αλλά το Ελληνικό Food Blogging ήταν εκεί!

National Geographic Eat Greece

Η βραδιά και η μαγειρική ήταν χωρισμένη σε 6 ενότητες:

Foodaki: Food Revolutionaries (Διατροφικές Επαναστάσεις)
Συνταγή: Καλαμάρι με πέστο και πατάτες αλουμέτ
Ο Λευτέρης Λαζάρου είχε την τιμητική του.
Το φαγητό σαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Για την ιστορία: Σε ένα κρυμμένο δρομάκι στον Πειραιά ο Λαζάρου ανοίγει το μακρινό 1987 το “Varoulko” ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο ψάρι.  Ήταν το πρώτο μοντέρνο Ελληνικό εστιατόριο.
Ελληνικά προϊόντα, ελληνική αισθητική,  Ελληνικός κοσμοπολιτισμός.  Από τότε η Ελληνική Εστιατοριακή σκηνή δεν ξαναγύρισε πίσω.  Λίγα χρόνια μετά αυτή η νέα Ελληνική κουζίνα και οι δημιουργίες της θα φθάσουν στα supermarkets, στα mini markets  και στα μπακάλικα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Gourmelita: Κρεατοφαγία (Κρέας και Αλλαντικά)
Συνταγή: Μανιάτικη Ομελέτα με αυγό ποσέ, σύγκλινο, bacon, πανσέτα, πικάντικο σύκο
Για την ιστορία: Η Μάνη αγαπούσε το κρέας πάντα.
Η πραγματική Μάνη αυτή που είναι από την Αρεόπολη και πιο νότια.  Από το Γερολιμένα και κάτω δεν υπάρχουν ούτε ελαιόδεντρα.  Οι άνθρωποι εκεί τρώγανε χοιρινό (σύγκλινο) και ένιπτε ορτύκια.  Τα γνωστά λούπινα της Μάνης δεν προορίζονταν παραδοσιακά μόνο για τους ανθρώπους αλλά κυρίως για τα γουρούνια τα όποια έτρωγαν φραγκόσυκα και σύκα (τα 2 φυτά που ευδοκιμούσαν στη περιοχή)

Mamatsita: SEA CHANGES (Θαλασσινά)
Συνταγή: Σπανακόρυζο με φύκια
Και όμως αυτό μπορεί να είναι το μέλλον.
Ένα υπέροχο σπανακόρυζο με όλη την γεύση του ωκεανού!

Madame Ginger: Ένοχες Απολαύσεις (Junk Food)
Συνταγή: Χειροποίητο λουκάνικο με kimchi, γιαούρτι σε ψωμί ολικής άλεσης
Η ενοχή απόλαυση είναι πάντα πιο νόστιμη!

Funky Cook: Η πεμπτουσία της Μεσογειακής διατροφής (Ζύμες και Σπόροι)
Συνταγή: Κρητικός Ντάκος με Ξινομυζήθρα
Η Μεσογειακή διατροφή αποθεώνεται στο πιο απλό και ουσιαστικό πιάτο που την χαρακτηρίζει απόλυτα!

Sugar Buzz: Η επέλαση της ζάχαρης (Γλυκά)
Συνταγή: Μους σοκολάτας με καραμέλα και μαριναρισμένες φράουλες
Η ζάχαρη τρέφει από πάντα το συμπάν.
Η καραμέλα έχει γιγαντώσει την coca cola. Η σοκολάτα είναι ο νέος εθισμός.
Ο συνδυασμός σκοτώνει!

Αυτές, ουσιαστικά, είναι οι ενότητες που παρουσιάζονται και διαχωρίζεται το φαγητό στην εκπομπή EAT δεν θα πιστεύετε πόσες πληροφορίες και ενδιαφέροντα πράγματα θα παρακολουθήσετε, ειδικά εσείς οι Foodies!

Story Of Food Nat Geo

Στην γαστρονομική αυτή βραδιά μας ρώτησαν πιο θεωρούμε το πιο ιστορικό φαγητό και γλυκό.
Έτσι θεωρώ ότι οι ελληνικές πίτες είναι ένα από τα πιο ιστορικά, ανεξάντλητα φαγητά που δημιουργήθηκαν ποτέ!
Από γλυκά η πάστα Σεράνο, η οποία δημιουργήθηκε από έναν ζαχαροπλάστη της Κυψέλης, προς τιμή της Ροζίτα Σεράνο, την Χιλιανή πανέμορφη τραγουδίστρια που σύχναζε στη Φωκίωνος και μάγευε τους πάντες με την ομορφιά της και την φωνή της!

Όπως κατάλαβες ακόμη και στο National Geographic επιμένω «ελληνικά»!

Τις επόμενες ημέρες θα παρακολουθήσεις και άλλα ωραία πράγματα από εμάς τις Food Bloggers, οπότε συντονίσου με το αγαπημένο σου φαγητό!

Share

Σχόλια από Facebook

2 Σχόλια

  1. Καλησπέρα! Προσπαθώ να βρω κάπου την εκπομπή γιατί είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να εντοπίσω τίποτε online. Καμιά ιδέα; Θα το εκτιμούσα πολύ! Ευχαριστώ!

Αφήστε ένα σχόλιο