Τάρτα Λεμονιού με Μαρέγκα

2.2K

Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού με μαρέγκα ή αλλιώς lemon pie, το λεμόνι είναι εξάλλου ένα από τα υλικά που κατέχει βασική θέση στην κουζίνα μου αλλά και στις γεύσεις μου.

Συνήθως την τάρτα λεμονιού (lemon pie) την προτιμώ με το κλασικό σπιτικό lemon curd. Αυτή λεμονάτη-βελούδινη κρέμα είναι ικανή να σε κάνει να την ερωτευτείς και να μη ξεκολλάς από το βάζο!

Επειδή όμως η lemon curd χρειάζεται το χρόνο της έχω την εναλλακτική που σου προτείνω παρακάτω μια αλλιώτικη, εύκολη κρέμα λεμονιού που δεν της λείπει τίποτα σε γεύση , έχει μια πιο κρεμώδη υφή και μάλιστα φτιάχνεται με ελάχιστα-εύκολα υλικά.

Η αρχή για μια τέλεια τάρτα λεμονιού δεν είναι μόνο τα ακέρωτα –προτιμώ βιολογικά- λεμόνια, είναι η ζύμη της τάρτας και η κουζινομηχανή KENWOOD Chef Titanium που κάνει την προετοιμασία και την εκτέλεση της lemon pie παιχνιδάκι.

Τάρτα Λέμον Πάι - Lemon Pie

Για ζύμες βουτυρού έχω μια συνταγή και αυτή με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη, κοινώς έχει 100% επιτυχία.

Απλά θα πρέπει να προσέξεις να έχεις το βούτυρο παγωμένο και όλα τ΄άλλα τα κάνει το εξάρτημα του αναδευτήρα γιατί αυτή η ζύμη δε χρειάζεται παίδεμα αλλά ομογενοποίηση των υλικών χωρίς ν΄ανεβάσει θερμοκρασία.

Μετά η τάρτα λεμονιού θέλει το χρόνο της στο ράφι, να κρυώσει πολύ καλά ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα για κοπεί τέλεια.
Μια στιγμή.. για να γίνει σούπερ απολαυστική και ενδιαφέρουσα η τάρτα λεμονιού χρειάζεται την ιταλική αφράτη μαρέγκα που θα συμπληρώσει γευστικά αλλά και θα την κάνει «κούκλα», ό,τι πρέπει για το γιορτινό Πασχαλινό τραπέζι!

Μερικές φράουλες και λίγος δυόσμος για χρώμα και σερβίρεις μια από τις πιο νόστιμες αλλά πολύ εύκολη τάρτα λεμονιού.

Αν έχεις όρεξη να φτιάξεις και σπιτική λεμονάδα; Είσαι θεά/ος!


Τάρτα Λεμονιού με Μαρέγκα – Εύκολη Lemon Pie


Τάρτα Λεμονιού με Μαρέγκα

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 8-10 κομμάτια

Υλικά

Για τη βάση
180 γρ. αλεύρι μαλακό
60 γρ. αμυγδαλόψιχα
110 γρ. βουτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανιλλίνη
1 αυγό
Για την κρέμα λεμονιού
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
220 ml. φρέσκο χυμό λεμονιών
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιών
3 μεγάλους κρόκους αυγών
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στικ φυσική

Για την ιταλική μαρέγκα
125 γρ. ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας
20 ml. νερό
2 ασπαράδια αυγών
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Ετοιμάζουμε τη βάση:
Στον κάδο της κουζινομηχανής τοποθετούμε το βούτυρο, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το αλάτι, χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα K ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια, συνεχίζουμε το ζυμώμα σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Κατόπιν ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλ, για ν΄ανοίξουμε πιο εύκολα τη ζύμη τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλλες ψησίματος. Αφού ανοίξουμε τη ζύμη της τάρτας την απλώνουμε σε ταρτιέρα κόβοντας ότι εξέχει, γεμίζουμε με φασόλια ή ρεβύθια και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 175ο C.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε όλα τα υλικά και χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα Κ αναδεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και γεμίζουμε με την κρέμα λεμονιού.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175ο C και αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να κρυώσει εντελώς, για 4-5 ώρες.

[dropcap type=”1″]4[/dropcap]
Για την ιταλική μαρέγκα:
Στον κάδο της κουζινομηχανής βάζουμε τ΄ασπράδια και το αλάτι χρησιμοποιώντας τον αυγογδάρτη χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τη μια κουταλιά ζάχαρη και τη βανίλια.

Ταυτόχρονα σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 115ο C) και να γίνει σιρόπι χωρίς ν΄ανακατέψουμε καθόλου. Ρίχνουμε αμέσως το καυτό σιρόπι σε ροή στη μαρέγκα και μόλις ομογενοποιηθεί σταματάμε το χτύπημα.

[dropcap type=”1″]5[/dropcap]
Γεμίζουμε το κορνέ με την μαρέγκα και γαρνίρουμε ή απλά καλύπτουμε την τάρτα λεμονιού, αν έχουμε φλόγιστρο «καίμε» την μαρέγκα εναλλακτικά την ψήνουμε στο γκρίλ να πάρει χρώμα. Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Πριν ξεκινήσουμε φροντίζουμε να έχουμε το βούτυρο παγωμένο και όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
– Μπορούμε αντί για μαρέγκα να χτυπήσουμε παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντυγί για να συνοδεύσουμε την τάρτα λεμονιού
– Προτιμάμε λεμόνια ακέρωτα και ξινά
– Αν θέλουμε μπορούμε αντί για ζύμη τάρτας να χρησιμοποιήσουμε τη βάση με μπισκότα που χρησιμοποιούμε για τα cheesecake

Συνταγές για lemon pie

Lemon Pie Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close