Share

Τα Αγγλικά Μάφινς – English Muffins, είναι ένα είδος ψωμιού-τηγανίτας, το οποίο οι Βρετανοί λατρεύουν και προτιμούν να απολαμβάνουν στο πρωινό τους!
Βέβαια τα μάφιν τρώγονται και σαν ψωμάκια σάντουιτς!
Δοκιμάστε τα είναι πεντανόστιμα!

Αγγλικά Μάφινς – English Muffins Recipe

Αγγλικά Μάφινς - English Muffins

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 7, 2012

  • Απόδοση: 1 (14 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 4 ώρες 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 5 ώρες 0 λεπτό

Τα Αγγλικά Μάφινς - English Muffins, είναι ένα είδος ψωμιού-τηγανίτας, το οποίο οι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρησ το χλιαρό γάλα.
    Προσθέτουμε το αλάτι στο νερό και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σχετικά σφικτή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι.
    Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 4 ολόκληρες ώρες.
    Muffins Συνταγές
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε δίσκο ψησίματος και χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή μικρή φόρμα ή κουπ πάτ, για να δώσουμε σχήμα στα μάφιν.
    Τα βάζουμε μέσα στην φόρμα και πιέζουμε την ζύμη μέχρι να ανοίξει.
    Muffins Συνταγή
  3. Αφήνουμε τα μάφινς για 35 λεπτά να φουσκώσουν.
    Καίμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο βουτυρώνουμε ελαφρά!
    Ψήνουμε τα μάφινς για 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
    Η καφέ κρούστα που θα αποκτήσουν είναι χαρακτηριστικό τους!
    English Muffins Συνταγές
  4. Τοποθετούμε σε ταψάκι τα μάφινς και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 5 λεπτά στους 180°C Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο!
    Σερβίρονται ζεστα σε πρωινό, με βούτυρο ή τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σάντουιτς!
    English Muffins Συνταγή
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σχόλια

  1. kalispera, ithela na rotiso…sto proto stadio grafeis dialuoume tin magia me tin zaxari se xliaro gala?poso gala diladi?kai meta grafeis kai nero…poso nero?

    • Καλησπέρα Χριστίνα, τώρα βλέπω κι εγω ότι δεν έχουν καταχωρηθεί τα υλικά!
      Λοιπόν θα χρησιμοποιήσεις 100 ml. γάλα και περίπου 180 ml. νερό, η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή, αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ακόμη νερό ή αλεύρι.
      Σε ευχαριστώ !

Αφήστε ένα σχόλιο