Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Share

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 19, 2012

  • Απόδοση: 1 (12 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 1 ώρα 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 10 λεπτά

Μια εύκολη συνταγή για αλμυρά ρολά, αφράτα ψωμάκια, με υπέροχα, καλοκαιρινά υλικά.
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα, κατάλληλα για όλες τις ώρες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η ζύμη.
    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
    Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  2. Κοσκινίζουμε τα άλευρα, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα μπώλ.
  3. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο και το μείγμα μαγιάς που ετοιμάσαμε.
  4. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα επιπλέον γάλα ή αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
  5. Σε ένα μπωλ αναμειγύουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το κουουνάρι και όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλετε!
  6. Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, με την βοήθεια ενός πλάστη, περίπου 1-1½ εκατοστά.
  7. Απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια του φύλλου την σάλτσα πέστο.
  8. Πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνας όλη την επιφάνεια.
  9. Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και την χωρίζουμε σε 12 ισόποσα κομμάτια και τοποθετούμε σε ατομικές θήκες ή σε φορμάκια για cupcakes.
  10. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και χοντρό αλάτι..
    Αφήνουμε τα ρολά 40 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου .
  11. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

7 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο