Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Share

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

Αλμυρά Ρολά Ολικής με Πέστο και Λιαστή Ντομάτα

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 19, 2012

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (12 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 hr 40 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 10 mins

Μια εύκολη συνταγή για αλμυρά ρολά, αφράτα ψωμάκια, με υπέροχα, καλοκαιρινά υλικά.
Μυρωδάτα και πεντανόστιμα, κατάλληλα για όλες τις ώρες!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Η ζύμη.
    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα την μαγιά.
    Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  2. Κοσκινίζουμε τα άλευρα, την σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα μπώλ.
  3. Κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο, ελαφρά λιωμένο και το μείγμα μαγιάς που ετοιμάσαμε.
  4. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια ελαστική, μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
    Αν χρειαστεί προσθέτουμε ανάλογα επιπλέον γάλα ή αλεύρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
  5. Σε ένα μπωλ αναμειγύουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το κουουνάρι και όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλετε!
  6. Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε σε ένα χοντρό ορθογώνιο φύλλο, με την βοήθεια ενός πλάστη, περίπου 1-1½ εκατοστά.
  7. Απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια του φύλλου την σάλτσα πέστο.
  8. Πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνας όλη την επιφάνεια.
  9. Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό και την χωρίζουμε σε 12 ισόποσα κομμάτια και τοποθετούμε σε ατομικές θήκες ή σε φορμάκια για cupcakes.
  10. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και χοντρό αλάτι..
    Αφήνουμε τα ρολά 40 λεπτά να διπλασιάσουν τον όγκο τους και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου .
  11. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου
Share

Σχόλια από Facebook

7 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο