Πασχαλινά Κουλουράκια

5.3K
Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια, μια εύκολη συνταγή από τα τεφτέρια της γιαγιάς Ευτυχίας.

Πασχαλινά Κουλουράκια Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 21 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (120-130 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins

Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια, μια εύκολη συνταγή από …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, πολύ καλά, να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη.
    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
    Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το γάλα, τον χυμό, τα ξύσματα, το λικέρ, τις βανίλιες, το αλάτι, την αμμωνία και το μπέικιν.
  2. Προσθετουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μείγμα βουτύρου – ζάχαρης – αυγών, ανακατεύουμε και με σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα με το γάλα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ, κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε το μείγμα.
    Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
    Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη, να ξεκουραστεί 30′ λεπτά.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που μας αρέσει.
    Τα κουλουράκια πρέπει να τα κάνουμε μικρά γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
    Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
    Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  5. Αλείφουμε τα κουλουράκια με πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 180°C .
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αποθηκεύουμε σε αεροστεγή κουτιά.
    Τα κουλουράκια θα πρέπει να μείνουν 2-3 ημέρες για να γίνουν τραγανά!

Join the Conversation

  1. Demetra Efstratiou says:

    Where can I find ammonia? Can I substitute it with anything else?

  2. ΒΑΣΙΛΙΚΗ says:

    Καλησπέρα,
    Μόλις ανακάλυψα το blog και εχω ενθουσιαστεί..Συγχαρητήρια, θα το ξενυχτήσω μάλλον διαβάζοντας…Θα ήθελα να ρωτήσω πως θα ψήσω τα κουλουράκια (αέρα ή αντιστάσεις). Σκέφτομουν να φτιάξω mini πασχαλινά κουλουράκια οπότε 15 min θα είναι ΟΚ!
    Eυχαριστώ πολύ!
    Βασιλική

    1. funkycook Author says:

      Βασιλική μου καλησπέρα!
      Θα γίνουν τέλεια μίνι, η συμβουλή μου είναι η εξής:
      Ετοιμάζεις 2-3 κουλουράκια και μετράς τον χρόνο που θα τα ψήσεις, ο κάθε φούρνος είναι διαφοετικός, δοκίμασε αέρα και αντιστάσεις, αφιερώνοντας λίγο περισσότερο χρόνο για τέλειο αποτέλεσμα, να θυμάσαι τα κουλουράκια μόλις βγουν πρέπει να μην είναι σκληρά, μόλις κρυώσουν παίρνουν καταπλητκική υφή!
      Για ό,τι άλλο είμαι στην διάθεσή σου!
      Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!

  3. Παράθεμα: The Foodie Corner
  4. Πόσο χρόνο μπορει να μέινει η ζύμη..μέχρι να πλαστούν τα κουλουράκια??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close