Εξωτικό Παγωτό με Μάνγκο, Ανανά και Καρύδα

Εξωτικό Παγωτό με Μάνγκο, Ανανά και Καρύδα

Share

Εξωτικό Παγωτό με Μάνγκο, Ανανά και Καρύδα

Παγωτο με Ανανα Μανγκο Καρύδα

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαΐου 26, 2012

  • Απόδοση: 750 ml. (7-8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 5 ώρες 10 λεπτά

Ένα παγωτό.. με ονειρική, άκρως καλοκαιρινή γεύση!!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τον ανανά και το μάνγκο.
    Προσθέτουμε την γλυκόζη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη ,το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος. Τέλος προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και χτυπάμε στο moulti για 30 δευτερόλεπτα.
    Ακολουθήστε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να παρασκευάσετε το παγωτό.
  3. 1ος τρόπος
    ¶ν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε μέσα το μείγμα και ολοκληρώνουμε εκεί την διαδικασία.
    2ος τρόπος
    Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Μετά από 45' λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πηρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5 φορές ανά 45' λεπτά.
    Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό!
    Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
    3ος τρόπος
    Αφήνουμε το μείγμα μέσα στον κάδο του multi, χωρίς να αφαιρέσουμε τις λεπίδες και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Μετά από 1 ώρα ξαναπολτοποιούμε το μείγμα, αυτή την διαδικασία την κάνουμε 4-5 φορές, χωρίς να αφήνουμε να παγώσει το παγωτό, για να μπορούμε να πολτοποιούμε κάθε φορά.
    Την τελευταιά φορά μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπώλ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
    Πριν σερβίρουμε το παγωτό το αφήνουμε λίγη ώρα εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει.
    Συνταγές για Παγωτό Μανγκο
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

4 Σχόλια

  1. Όντως πολύ ωραίο σε αρώματα και γεύσεις, εξωτικό και καλοκαιρινό με τα όλα του!
    Η αρκετή γλυκόζη που έχει βοηθά στην αποφυγή των κρυστάλλων?

  2. Kαλησπέρα Έφη!
    Ναι βοηθά πάρα πολύ και αν ακολουθήσει κάποιος σωστά την διαδικασία, αν δεν έχει παγωτομηχανή, το παγωτό είναι βελούδινο!!
    Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!

Αφήστε ένα σχόλιο