Share

Φακές σούπα, πλούσιες σε γεύση και αρώματα, για να μην βαρεθείτε ποτέ τις φακές!

Φακές με Λιαστή Ντομάτα και Μυρωδικά Recipe

Φακές με Λιαστή Ντομάτα και Μυρωδικά

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)

Φακές σούπα, πλούσιες σε γεύση και αρώματα, για να μην βαρεθείτε ποτέ τις …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε κια πλένουμε τις φακές με άφθονο νερό σε τρυπητό.
    Βάζουμε τις φακές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και στραγγίζουμε, το νερό που τις βράσαμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και κόβουμε τις σκελίδες σε τέσσερα κομμάτια.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 1/2 φλυτζάνι, σωτάρουμε τις φακές με το κερμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
    Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες τεμαχισμένες σε μέτρια κομμάτια.
    Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το κρασί, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις οποίες έχουμε ξεσποριάσει και έχουμε κόψει σε κύβους.
    Προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι φρέσκο, και τα μυρωδικά.
    Τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ¾ φλυτζανιού νερό.
    Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο