Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά

Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά

Τις κρύες ημέρες ττου χειμώνα τι καλύτερο από μία ζεστή δυναμωτική σούπα με φακές!
Θα την φάνε ακόμη και οι «θανάσιμοι εχθροί» της φακής.

Φακές Σούπα Βελουτέ με Αρωματικά Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 19, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Τις κρύες ημέρες ττου χειμώνα τι καλύτερο από μία ζεστή δυναμωτική σούπα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την φακή.
    Την βάζουμε να βράσει σε αρκετό νερό μαζί με το ένα δαφνόφυλλο.
    Μόλις βράσει την σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μόλις κάψει προσθέτουμε το καρότο, την πορτοκαλόφλουδα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελάχιστα,προσθέτουμε τις φακές και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ξύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε την φακή να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει.
    Αφαιρούμε το κλαράκι του δενδρολίβανου, την πορτοκαλόφλουδα και την δάφνη.
    Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και σερβίρουμε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο,μία κουταλιά ελαιόλαδο και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.