Share

Η Φανουρόπιτα, η παραδοσιακή, γλυκιά πίτα που είναι τόσο απλή και φανερώνει τα καλά κρυμμένα μυστικά και ό,τι έχει ΅»χαθεί» λέει το έθιμο!
Η συνταγή για την Φανουρόπιτα όμως δεν είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό καθώς «διέπεται» από άγραφους κανόνες, επτά ή εννέα υλικά, λέγεται ότι πρέπει να γίνεται με το χέρι και όχι με μίξερ, πειράματα δεν παίρνει!
Λιτή αλλά γευστική, μυρωδάτη είναι και η δική μου συνταγή φτιάξτε την και μοιράστε την  για το καλό.
Και του χρόνου!

Φανουρόπιτα, για το Καλό!

By Ευα Μονοχαρη Published: Αυγούστου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 πίτα (12 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 60 λεπτά

Η Φανουρόπιτα, η παραδοσιακή, γλυκιά πίτα που είναι τόσο απλή και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
    Στύβουμε τα πορτοκάλια.
    Σε ένα μπωλ χτυπάμε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε όσο χρειαστεί μέχρι ασπρίσει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, όπου έχουμε προσθέσει την σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο ξύσμα, αν θέλουμε.
  3. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το αλεύρι με το καρύδι και τις σταφίδες.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα ελαιόλαδου-ζάχαρης-πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μεταφέρουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι.
  5. Αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C.
    Ξεφορμάρουμε και αν πασπαλίζουμε με άχνη προαιρετικά!

Share

5 Σχόλια

  1. Όλγα μου καλησπέρα, εύχομαι καλοφάγωτη και του χρόνου!
    Δεν έκανες κανένα λάθος, η φανουρόπιτα έτσι θρουλίζεται, ειδικά ζεστή!
    Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

Αφήστε ένα σχόλιο