Share

Far Breton, Γλυκό με Δαμάσκηνα

Far Breton, Γλυκό με Δαμάσκηνα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 6-8 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 40 λεπτά

Ένα υπέροχο, εύκολο γλυκό και με απλά υλικά, από την παραδοσιακή Γαλλική Κουζίνα και συγκεκριμένα από την Βρετάνη!
Το Far Breton ή Far Aux Pruneaux είναι κάτι ανάμεσα στο κλαφουτί και την πουτίγκα, με βάση γάλα και το αλεύρι, στην Βρετάνη η λέξη Far σημαίνει αλεύρι, απ' όπου και πήρε το όνομά του!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να πάρει μια βράση.
    Σε ένα μπώλ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα.
    Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους.
  3. Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
    Περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
    Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200° C Κελσίου.
    Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο πεντανόστιμο, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, προαιρετικά!
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο