Share

Το απόλυτο Comfort Food του Χειμώνα!

Φασολάδα

By Ευα Μονοχαρη Published: Δεκεμβρίου 10, 2013

  • Απόδοση: 5-6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 4 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 5 ώρες 0 λεπτό

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή, είναι η εποχή που τα όσπρια έχουν την τιμητική τους!
Tα όσπρια, θεωρώ, ότι μαζί με τις πατάτες και τα ζυμαρικά αποτελούν το απόλυτο Comfort Food!
Μια τέτοια συνταγή είναι και η σημερινή Φασολάδα με Λουκάνικο, όλα σιγοβρασμένα μέσα στο τσικάλι, το Σιφνιό... φυσικά γίνονται με κάθε άλλο τρόπο, αλλά αν έχετε πήλινο σκεύος γάστρα ή τσικάλι προτιμήστε το!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε αποβραδίς τα φασόλια να μουλιάσουν
    Την άλλη μέρα βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώσουν.
    Συνταγές για Φασολάδα
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.

    Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.
    Συνταγή για Φασολάδα
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά και σωτάρουμε 2-3 λεπτά.
    Συνταγές για Φασολάδα με Λουκάνικο
  4. Μέσα σε μια γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε τα φασόλια, τα σωταρισμένα υλικά, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
    Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
    Ανακατεύουμε καλά! Τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό, περίπου μέχρι να καλυφθούν τα φασόλια.
    Αυτό βεβαια το βλέπουμε και κατά το βράσιμο του φαγητού, αν χρειαστεί προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό για συμπλήρωμα.
    Βράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας!
    Φασολάδα με Λουκάνικα Συνταγές
  5. Ψήνουμε για 4 περίπου ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.
    Σερβίρουμε την φασολάδα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο καυτερό, όπως μπούκοβο ή ακόμη συνοδεύουμε με φρέσκο πράσο!
    fasolada

  6. Φασολάδα Συνταγή

  7. Συνταγές για Φασολάδα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο