Φιογκάκια με Ελιές και Αντζούγιες

Φιογκάκια με Ελιές και Αντζούγιες

Μία εύκολη και οικονομική συνταγή, Φιογκάκια με Ελιές και Αντζούγιες
Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα!

Φιογκάκια με Ελιές και Αντζούγιες Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 31, 2012

  • Yield: 1 (5 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 15 mins
  • Ready In: 30 mins

Ingredients

Instructions

  1. Βράζουμε της φαρφάλες al dente και τις κρατάμε ζεστές.
    Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
  2. Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγιας-ελιάς.
    Σωτάρουμε 1' λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το υγρό από τα ζυμαρικά.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τις φαρφάλες.
    Ανακατεύουμε ελαφρά.
    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.
    Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο