Share
Φλογέρες με Φύλλο Ολικής Άλεσης Ανθότυρο και Μέλι, αυτού του τύπου οι γλυκές πίτες με τυρί και μέλι είναι η αδυναμία μου!

Φυσικά εκείνο το trend των προηγούμενων χρόνων, που συνεχίζει ακάθεκτο, είναι η φέτα τυλιγμένη σε φύλλα κρούστας, συνήθως στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι και σουσάμι.

Κατά τόπους, στην Ελληνική Κουζίνα και ιδιαίτερα στα νησιά, συναντά κανείς αρκετές τέτοιες γλυκές συνταγές με τοπικά τυριά, κυρίως φρέσκα, όπως η μυζήθρα-ξινομυζήθρα και ο ανθότυρος.

Αγαπημένες τέτοιες πίτες είναι οι κρητικές σαρικόπιτες αλλά και όλες οι γλυκές, περιχυμένες με μέλι φλογέρες, που εμπλουτίζονται με αρώματα σαν τη μαστίχα ή το λεμόνι, τη ζεστή κανέλα, το πετιμέζι, τις σταφίδες που τους ταιριάζουν γάντι, όπως και τους ξηρούς καρπούς.

Ο μόνος λόγος που με «κρατάει» μακριά από αυτές τις γλυκές τυρένιες πίτες είναι πως οι περισσότερες πρέπει να τηγανίζονται για να είναι απόλυτα νόστιμες και με ωραία εμφάνιση.

Και όμως έρχονται τα καινοτόμα προϊόντα και μας «λύνουν» τα χέρια, μας γεμίζουν έμπνευση, μας αλλάζουν τα συνηθισμένα και μας φέρνουν πιο κοντά στην απόλαυση χωρίς τύψεις. Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη.

Όπως σου είπα τις προηγούμενες ημέρες δοκίμασα την έτοιμη Σπιτική Τυρόπιτα με φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη, με γέμιση από γιαούρτι, φέτα και μυζήθρα. Η γεμάτη δημητριακά γεύση του φύλλου με ξετρέλανε, το ίδιο και στην Ανοιχτή Τάρτα με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Κατίκι, Κοτόπουλο και Λαχανικά. Η τραγανή υφή του φύλλου και ο συνδυασμός των φυτικών ινών με διευκολύνει να τρώω ένα κομμάτι παραπάνω χωρίς τύψεις.

Έτσι ήρθε και η έμπνευση για τον συνδυασμό των υλικών για την παρακάτω συνταγή. Ήμουν σίγουρη και η επιτυχία επιβεβαιώθηκε. Όσοι δοκίμασαν διαπίστωσαν αυτή την ιδιαίτερη διαφορά και την light πλευρά των επιτυχημένων νόστιμων ρολών χωρίς τηγάνισμα!

Mην ξεχνάς ότι μπορείς να φτιάξεις τις φλογέρες, να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη και μέσα σε λίγη ώρα, πανέτοιμο το ελαφρύ γλύκισμα!


Φλογέρες με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι
Χρόνος Προετοιμασίας: 30’
Χρόνος Ψησίματος: 40′ 
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος
Μερίδες: 12

Υλικά

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη
1000 gr. ανθότυρο
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Σουσάμι
Ελαιόλαδο
Μέλι

Εκτέλεση

1  Αφήνουμε το χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης, μέσα στη συσκευασία του, εκτός ψυγείου για 2 ώρες, ώστε να ξεπαγώσει σωστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

2  Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τον ανθότυρο, προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολό. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα φύλλα.

3  Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 175ο C. αφού τοποθετήσουμε το ταψί στο χαμηλό ράφι  του φούρνου.

Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα, τρώγονται και ζεστά και κρύα.

Φλογέρες με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Είμαστε πολύ προσεκτικοί και ακριβείς με το ξεπάγωμα του φύλλου ώστε να μην θρυμματιστεί.
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για το πορτοκάλι λεμόνι και να εμπλουτίσουμε με σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.

Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι Συνταγή

Πίτα με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι Συνταγές

Συνταγές με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι

Πίτα με Φύλλο Ολικής Άλεσης, Ανθότυρο και Μέλι Συνταγή

Ελαφριές Συνταγές με Τυρί και Μέλι

 

Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο