Share

Το Σάββατο στις 08.03.2014 ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιήθηκε το #food4good, όπως σας έχω πει και παλιότερα είναι μια ενέργεια όπου θα γίνεται συχνά και τρώγοντας θα βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη.

Και στο σε αυτό το Food4Good υποστηρικτής ήταν πάλι ο Μακεδονικός Χαλβάς (Αφοί Χαϊτογλου), όπου μας προμήθευσε και με τα εξαιρετικά του προϊόντα καθώς ταίριαζαν τέλεια στο Σαρακοστιανό εδέσματα που επιλέξαμε να μαγειρέψουμε!
Παρθένο Σησαμέλαιο, Ταχίνι (Κλασικό, με Μέλι, με Κακάο και Πορτοκάλι) και φυσικά το «γλυκό που κάνει καλό» τον Μακεδονικό Χαλβά σε 4 υπέροχες γεύσεις!

Αυτή την φορά τα έσοδα διατέθηκαν στην μη κερδοσκοπική Ένωση Μαζί για το Παιδί!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ωραιότερο και πιο ζεστό χώρο, το CheapArt στο Χαλάνδρι, όπου μας παραχώρησαν τον χώρο με μεγάλη χαρά και σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα για να απολαύσετε τον καφέ σας ή το βράδυ σας,  επίσης γίνονται εκπλητικές εκδηλώσεις κάθε τύπου και εκθέσεις τέχνης!

Επίσης η ενέργεια του Food4Good επιλέχτθηκε και παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης 4Greece, μια εκπομπή για τους ανθρώπους και τις ομάδες που δρουν, δημιουργούν, συμμετέχουν, παρεμβαίνουν και κάνουν πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη, για τους ανθρώπους που αλλάζουν την καθημερινότητά μας, τις πόλεις που ζούμε, αλλά και όλη την Ελλάδα. Η δημοσιογράφος Μαριλένα Βασιλάκη με το συνεργείο της εκπομπής ήταν εκεί.

4Greece Δημόσια Τηλεόραση

Φυσικά όλα πήγαν καταπληκτικά, η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη και τα χαμόγελα τόσο λαμπερά,  φίλοι, συνεργάτες, γνωστοί και άγνωστοι στήριξαν αυτή την ενέργεια, για ακόμη μια φορά και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρέθηκαν για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στους φίλους Food Bloggers η συμβολή τους αλλά και η παρουσία τους ήταν πολύτιμη!
(κάθε φορά οι Food Bloggers οι οποίοι συμμετάσχουν είναι διαφορετικοί)

Mε την ομάδα του Food4Good αυτή την φορά συνεργάστηκαν οι Food Bloggers:
Μαρίνα Κουκουράκη από το Marina’s Life and Family
Μαρία Κοκκίνου από το Cook and Feed
Λευτέρης Σαββίδης από το Cookle It
Μάριον Παστριμά από το Μαγειρική και Τέχνη
Δώρα & Μαριέττα από το Bake me Softly
Χρήστος Λουκάς από το Λαχανόκιτσος
Νικολέτα Φιλιππίδη από το Yummy Mommy
Κατερίνα aka Foivi Geller από το Donkey and the Carrot

Όπως ανέφερα και παραπάνω η θεματολογία μας ήταν τα Σαρακοστιανά φαγητά και γλυκά!
Έπρεπε λοιπόν να βρούμε φαγητά και γλυκά για κάθε γούστο και μάλιστα Σαρακοστιανά, προφανώς τα καταφέραμε γιατί όλα «εξαφανίστηκαν» με μεγάλη ευχαρίστηση και πολύ θετικά σχόλια, αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη επιτυχία… μετά τα έσοδα!
Και να τι ετοιμάσε για εκείνη η ομάδα του Food4Good που απαρτίζεται από 8 γυναίκες, τις οποίες ευχαριστώ επίσης για την άριστη συνεργασία μας, όπως πάντα!

Μακεδονικός Χαλβάς, Σησαμέλαιο, Ταχίνι Χαϊτογλου
Η Άρτεμις Τσίπη από το Wonderfoodland, Φασόλια Πιάζ σε Ζυμαρένια Μπωλάκια
Η Ελένη Βονισάκου από το The Foodie Corner, Τσίλι με Κινόα και Φασόλια μαγειρεμένα στο Slow Cooker
Έλενα Σμπώκου από το Elena’s Cooking, Νηστίσιμη Σαλάτα Ζυμαρικών, με Φιογκάκια Λαχανικά και Παρθένο Σησαμέλαιο
Η Μαριλίτα Χατζηβασιλείου από το Gourmelita, Νηστίσιμη Αρίσα (Αιγυπτιακό Γλυκό με Καρύδα)
Η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη από το Sabor, Φακόρυζο με Παρθένο Σησαμέλαιο
Η Αθηνά Πάνου από το Sugar Buzz, Νηστίσιμος Σοκολατένιος Κορμός με Ταχίνι Πορτοκάλι
H Εμμανουέλα Κόκκαλη από το Eating Around, Νηστίσιμα Σοκολατένια Cupcakes με Παρθένο Σησαμέλαιο και Ταχίνι (συνταγή της Αθηνάς Πάνου από το βιβλίο της Cupcakes)

Κι εγώ με Χορτόπιτα και Παρθένο Σησαμέλαιο, συνταγή όπου σας δίνω παρακάτω!

Επίσης οι φωτογραφίες του άρθου αυτού παραχωρήθηκαν από την Άρτεμις Τσίπη και την Πούπα Νικολαϊδου, ρίξτε μια ματιά στις υπέροχες δημιουργίες της στο Pupa’s Design_Kraftshop!

Αν λοιπόν έχετε κι εσείς κάποια ιδέα ή θέλετε να στηριξουμε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συμμετάσχετε μην διστάσετε να επικοινώνήσετε μαζί μου!

Σύντομα μαζί σας με το 3ο Food4Good!

Νηστίσιμη Χορτόπιτα και Παρθένο Σησαμέλαιο

Food4Good Cheapart

By Ευα Μονοχαρη Published: Μαρτίου 19, 2014

  • Απόδοση: 24 κομμάτια (12-24 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35-40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 5 λεπτά

Μια υπέροχη χορτόπιτα με σπανάκι, πολλά μυρωδικά χόρτα και το εξαιρετικό παρθένο σησαμέλαιο που πραγματικά κάνει όλη την διαφορά στην γεύση!
Επέλεξα την πίτα να την τυλίξω σε ρολά για να κοπεί τέλεια για τον μπουφέ!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, ενώ ξεχωριστά το ίδιο κάνουμε και για τα κρεμμύδια, πράσο και τα υπόλοιπα μυρωδικά χόρτα.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθούν.
    Αφήνουμε σε τρυπητό το σπανάκι για 30 λεπτά.
    Αναμειγνύουμε το σπανάκι, τα μυρωδικά, την ζάχαρη, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε σησαμέλαιο.
    Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι χρειάζεται.
    Συνταγή για Χορτόπιτα Νηστίσιμη
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
    Ανοίγουμε τα φύλλα παίρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε καλά και απλώνουμε αρκετή γέμιση.
    Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε πολύ καλά λαδωμένο ταψί.
    Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράσουμε τα ρολά και αλείφουμε με αρκετό σησαμέλαιο.
    Ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια.
    Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά στους 180°C Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
    Χορτόπιτα Νηστίσιμη με Σησαμέλαιο
Share

Σχόλια από Facebook

3 Σχόλια

  1. Φάνηκε νοστιμότατη!!! Αν κρίνω και από την ταχύτητα που την έτρωγαν…..γιατί δεν πρόλαβα να τη δοκιμάσω!!! Πάντα τέτοια!!! Και σε άλλες δράσεις για καλό σκοπό!!! Ευχαριστώ για την αναφορά!!!

Αφήστε ένα σχόλιο