Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς

1.1K

Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 22 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 300 gr. (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Ολόφρεσκη κόκκινη πάστα με υπέροχη γεύση πιπεριάς, φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγαλο μπώλ και κάνουμε μία λακκούβα.
    Προσθέτουμε τα αυγά και τους χυμούς της πιπεριάς.
  2. Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια αλλά όχι στεγνή.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό ανάλογα για να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα.
  3. Την τυλίγουμε με σελοφάν και με υγρή πετσέτα. Τοποθετουμε στο ψυγείο 20 να ξεκουραστεί.
    Aνοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη με τον πλάστη.
  4. Δημιουργούμε ένα φύλλο περίπου 2-3 εκατοστών τουλάχιστον.
    Χαράσουμε με την ροδέλα και κόβουμε τα ζυμαρικά στο σχήμα που θέλουμε.
    Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
    Βράζουμε άμεσα τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4′ – 5′ λεπτά.
  5. Σερβίρισμα
    Τα περιχύνουμε φρέσκο ζεστό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι, τριμμένο κεφαλοτύρι και φύλλα βασιλικού!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close