Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς

Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς

Share

Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Yield: 300 gr. (4 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 5 mins
  • Ready In: 35 mins

Ολόφρεσκη κόκκινη πάστα με υπέροχη γεύση πιπεριάς, φτιαγμένη από τα χεράκια σας!

Ingredients

Instructions

  1. Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγαλο μπώλ και κάνουμε μία λακκούβα.
    Προσθέτουμε τα αυγά και τους χυμούς της πιπεριάς.
  2. Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
    Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια αλλά όχι στεγνή.
    Άν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό ανάλογα για να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα.
  3. Την τυλίγουμε με σελοφάν και με υγρή πετσέτα. Τοποθετουμε στο ψυγείο 20 να ξεκουραστεί.
    Aνοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη με τον πλάστη.

  4. Δημιουργούμε ένα φύλλο περίπου 2-3 εκατοστών τουλάχιστον.
    Χαράσουμε με την ροδέλα και κόβουμε τα ζυμαρικά στο σχήμα που θέλουμε.
    Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
    Βράζουμε άμεσα τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4′ – 5′ λεπτά.
  5. Σερβίρισμα
    Τα περιχύνουμε φρέσκο ζεστό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι, τριμμένο κεφαλοτύρι και φύλλα βασιλικού!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο