Share

Φρικασέ με Χοιρινό και Σταμναγκάθι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 6 Servings
  • Prep: 10 mins
  • Cook: 2 hrs 0 min
  • Ready In: 2 hrs 10 mins

Το φρικασέ είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο της Ελληνικής Κουζίνας!
Η εκδοχή, του φρικασέ με σταμναγκάθι, δίνει το πιο νόστιμο αποτέλεσμα!

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
    Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και από τις 2 πλευρές πάρα πολύ καλά!
    Όταν βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα το αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά το γυρνάμε, για να μην πέφτει η θερμοκρασία αλλιώς βράζει το κρέας αντί να τσιγαρίζετε!
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να πάρει ξανθό χρώμα.
    Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τόσο χλιαρό νερό, ώστε να σκεπάστει το κρέας.
    Προσθέτουμε πιπέρι, σκεπάζουμε και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. ¶ν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό, πάντα χλιαρό, μέχρι να βράσει το κρέας αλλά και να έχει αρκετά υγρά γιατί θα βάλουμε και τα χόρτα.
    Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα χόρτα για 10 λεπτά. Κατόπιν τα στραγγίζουμε.
  4. Μόλις βράσει το κρέας προσθέτουμε τα χόρτα και το αλάτι, ανακινούμε την κατσαρόλα και βράζουμε 15 λεπτά, έχουμε πάντα υπόψιν να μείνει το φρικασέ με ζουμί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Στίβουμε το ένα λεμόνι στο φαγητό, αφήνουμε το φαγητό 15 λεπτά να σταθεί και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
    Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά 1 φλυτζάνι ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
    Ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα και σερβίρουμε!
Share

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο