Share

Απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή!
Η φριτάτα είναι μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή για  πίτα – ομελέτα, γίνεται με διάφορα υλικά αλλά η βάση είναι τα αυγά και οι πατάτες, σας προτείνουμε όμως ενεπιφύλακτα δοκιμάστε να προσθέσετε τα ζυμαρικά που σας περίσσεψαν. Θα ψήσετε μια τέλεια μακαρονόπιτα τηγανιού!

Φριτάτα με Ζυμαρικά Recipe

fritata-makaronopita-tiganiti

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Απλή, γρήγορη και νόστιμη συνταγή! Η φριτάτα είναι μία παραδοσιακή …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τρίβουμε το κολοκυθάκι, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
    Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά, τα 2 ασπράδια σε μαρέγκα και ενώνουμε τα 2 μείγματα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε φαρδύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.<βρ> Σωτάρουμε το κολοκυθάκι ελαφρά, προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  3. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και χαμηλώνουμε την φωτιά.
    Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, τις ελιές και τον βασιλικό.
    Αφήνουμε την φριτάτα να ψηθεί χωρίς να την ανακατέψουμε.
  4. Μόλις έχει ψηθεί και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, βάζουμε την φριτάτα όπως είναι με το τηγάνι για μερικά λεπτά στο γκριλ.
  5. Την αδειάζουμε σε μια πιατέλα, όχι ανάποδα αλλά την αφήνουμε να γλυστρίσει.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο