Share

Garam Masala

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 μικρό βάζο
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Το garam masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην Ινδική Κουζίνα ακι σημαίνει "ζεστό μείγμα".
Το μείγμα αυτό, δεν είναι τόσο καυτερό όσο πικάντικο και με μεγάλη ένταση!
Η πιο γνωστή συνταγή είναι το κοτόπουλο garam masala!
Ετοιμάστε λοιπόν το δικό σας garam masala!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, το κόλιαντρο, το κύμινο, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μπαχαρικά να αναδύουν μια γλυκιά καπνιστή μυρωδιά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαχαρικά και κατόπιν πολτοποιούμε στο multi ή σε γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το σαφράν.
  4. Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο και σε δροσερό, ξηρό μέρος.
    To Garam Masala διατηρείται για 3 μήνες.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο