Garam Masala

Garam Masala

0 3538

Garam Masala

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 1 μικρό βάζο
  • Cook: 15 mins

Το garam masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην Ινδική Κουζίνα ακι σημαίνει "ζεστό μείγμα".
Το μείγμα αυτό, δεν είναι τόσο καυτερό όσο πικάντικο και με μεγάλη ένταση!
Η πιο γνωστή συνταγή είναι το κοτόπουλο garam masala!
Ετοιμάστε λοιπόν το δικό σας garam masala!

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, το κόλιαντρο, το κύμινο, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μπαχαρικά να αναδύουν μια γλυκιά καπνιστή μυρωδιά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαχαρικά και κατόπιν πολτοποιούμε στο multi ή σε γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη.
    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το σαφράν.
  4. Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο και σε δροσερό, ξηρό μέρος.
    To Garam Masala διατηρείται για 3 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Street Wok Αθήνα

0 265
Πορτοκαλόπιτα Συνταγή

0 4786

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο