Share

Ποιός δεν θέλει να κάνει  την «βούτα» του με φρέσκο ψωμάκι μέσα σε καυτό σαγανάκι με γαρίδες και σάλτσα!

Σαγανάκι με Γαρίδες, Φέτα,Σαφράν και Τσίπουρο Recipe

Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα,Σαφράν και Τσίπουρο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 9, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 30 λεπτά

Ποιός δεν θέλει να κάνει  την «βούτα» του με φρέσκο ψωμάκι μέσα σε καυτό …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο το κέλυφος της ουράς.
    Βράζουμε τις γαρίδες σε 2 φλυτζάνια αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
    Τις κατεβαζουμε από την φωτιά και κρατάμε τον ζωμό.
  2. Σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο για 3′ λεπτά.
    Προσθέτουμε το σαφράν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σβήνουμε με το τσίπουρο.
    Αφήνουμε να εξατμιστεί,προσθέτουμε τον ζωμό από τιςγαρίδες, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, την ζάχαρη, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι προσεκτικά (καλύτερα να δοκιμάσετε πριν βάλετε) !
    Βράζουμε να δέσει πολύ καλά η σάλτσα.
  3. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ,ταψάκι ή σαχανιέρα περιχύνουμε με την σάλτσα.
    Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και «σπάμε» τη φέτα με το χέρι.
    Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180°C. Σερβίρεται ζεστό!
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    Αφήστε ένα σχόλιο