Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

Share

Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

suntagi gia gauro ksidato

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 ώρες 30 λεπτά

Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο.. φτιάξτε το με τα χεράκια σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια .
    Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
    Tον αφήνουμε σε τυπητό να στεγνώσει.
  2. Σε ένα μπώλ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
    Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες.
  3. Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
    Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό, σκορδάκια και κόλιανδρο και μία στρώση από τον γαύρο.
  4. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο