Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

Share

Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

suntagi gia gauro ksidato

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 7, 2013

  • Απόδοση: 1 (10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 ώρες 30 λεπτά

Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο.. φτιάξτε το με τα χεράκια σας!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια .
    Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
    Tον αφήνουμε σε τυπητό να στεγνώσει.
  2. Σε ένα μπώλ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
    Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες.
  3. Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
    Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό, σκορδάκια και κόλιανδρο και μία στρώση από τον γαύρο.
  4. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο.
Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο