Γεμιστά Κατσαρόλας

Γεμιστά Κατσαρόλας

Share

Γεμιστά Κατσαρόλας

Γεμιστά Κατσαρόλας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 12, 2012

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins
  • Ready In: 55 mins

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά!
Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές!
Σ' αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα.. γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!

Ingredients

Instructions

  1. Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα λαχανικά, στην επάνω πλευρά δημιουργώντας καπάκια.
    Αδειάζουμε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός κουταλιού και κρατάμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές.
    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
    Γεμιστά Κατσαρόλας Συνταγή
  2. Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
    Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
    Συνταγή για Γεμιστά
  3. Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση.
    Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο, δίπλα δίπλα. προσθέτουμε τις πατάτες.
    Σε 250 ml. νερό διαλύουμε τον πελτέ, προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα γεμιστά.
    Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι και αν θέλουμε φρέσκα φύλλα ρίγανης.
    Συνταγές για Γεμιστά
  4. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια αρχικά θερμοκρασία και κατόπιν σε χαμηλή μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το ρύζι, περίπου 40 λεπτά.
    Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
    Γεμιστά Κατσαρόλας Συνταγές
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο