Γεμιστά Κατσαρόλας

Γεμιστά Κατσαρόλας

Share

Γεμιστά Κατσαρόλας

Γεμιστά Κατσαρόλας

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 12, 2012

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο, πιο καλοκαιρινό και πιο μαμαδίστικο φαγητό από τα γεμιστά!
Τα κλασικά γεμιστά έχουν ένα βασικό τρόπο παρασκευής και πολλές παραλλαγές!
Σ' αυτή την συνταγή τα γεμιστά μπαίνουν στην κατσαρόλα.. γίνονται στον μισο χρόνο από τα γεμιστά φούρνου και είναι το ίδιο υπέροχα!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Με ένα μαχαίρι χαράσουμε τα λαχανικά, στην επάνω πλευρά δημιουργώντας καπάκια.
    Αδειάζουμε τις ντομάτες με την βοήθεια ενός κουταλιού και κρατάμε το εσωτερικό τους, αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές.
    Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
    Γεμιστά Κατσαρόλας Συνταγή
  2. Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα φύλλα του βασιλικού και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
    Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
    Συνταγή για Γεμιστά
  3. Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση.
    Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πλατιά με χοντρό πάτο, δίπλα δίπλα. προσθέτουμε τις πατάτες.
    Σε 250 ml. νερό διαλύουμε τον πελτέ, προσθέτουμε την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα γεμιστά.
    Προσθέτουμε λίγο ακόμη πιπέρι και αν θέλουμε φρέσκα φύλλα ρίγανης.
    Συνταγές για Γεμιστά
  4. Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια αρχικά θερμοκρασία και κατόπιν σε χαμηλή μέχρι να δέσει η σάλτσα τους και να βράσει το ρύζι, περίπου 40 λεπτά.
    Τρώγονται ζεστά ή κρύα!
    Γεμιστά Κατσαρόλας Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο