Γιαννιώτικα Κουλουράκια

1.9K

Καταπληκτικά, αφράτα και τραγανά παραδοσιακά Γιαννιώτικα κουλουράκια, που μοιάζουν με τους κουραμπιέδες δοκιμάστε τα τώρα στις γιορτές, αλλά τρώγονται και όλο τον χρόνο!

Γιαννιώτικα Κουλουράκια

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 60 κουλουράκια
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Καταπληκτικά, αφράτα και τραγανά παραδοσιακά Γιαννιώτικα κουλουράκια, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
    Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  2. Προσθέτουμε στα ασπράδια λίγο αλάτι και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για 2′ λεπτά.
    Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε στο μείγμα την μαρέγκα, ανακατεύντας απαλά με μία σπάτουλα.
  4. Διαλύουμε την αμμωνία και τις βανίλιες στο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
    Προσθέτουμε στο μείγμα αλεύρι 3 κουταλιές αλεύρι και κατόπιν το γάλα. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
  5. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη και εύπλαστη.
    Κόβουμε ένα κομμάτι και πλάθουμε ένα κουλουράκι, άν η ζύμη απλώσει τότε χρειάζεται λίγο ακόμη αλέυρι, οπότε προσθέτουμε λίγο ακόμη.
  6. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε καλά εναν αντικολλητικό δίσκο.
    Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο και πλάθουμε την ζύμη σε μακριά κορδόνια.
    Σχηματίζουμε στρογγυλά κουλουράκια μετρίου μεγέθους, γιατί θα φουσκώσουν.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
    Μόλις βγάλουμε τα κουλουράκια τα ακουμπάμε σε σχάρα και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close