Γιαουρτλού Κεμπάπ

Γιαουρτλού Κεμπάπ

Share

Γιαουρτλού Κεμπάπ

Γιαουρτλού Κεμπάπ

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Yield: 1 (4-6 Servings)
  • Prep: 2 hrs 0 min
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 3 hrs 0 min

Γιαουρτλού Κεμπάπ... και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας!
Το μυστικό επιτυχίας είναι το ζουμερό και "λαστιχώτο" κεμπάπ που την ξεχωριστή νοστιμιά του συμπληρώνουν τα μπαχαρικά!

Ingredients

Instructions

  1. Tα κεμπάπ
    Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
    Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.

  2. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
    Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

  3. Η σάλτσα
    Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, στους 180°C .
  4. Μόλις βγάλουμε την σάλτσα από τον φούρνο, αν θέλουμε κρατάμε λίγες από τις ντομάτες για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να δέσει.
  5. Το ψήσιμο
    Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ,τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
    Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν, περίπου 13-15 λεπτά. Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.
  6. Το σερβίρισμα
    Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά.
    Ακουμπάμε επάνω τα κεμπάπ.
    Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιούρτι.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο