Γιαουρτλού Κεμπάπ

Γιαουρτλού Κεμπάπ

Share

Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας!
Το μυστικό επιτυχίας είναι το ζουμερό και «λαστιχώτο» κεμπάπ που την ξεχωριστή νοστιμιά του συμπληρώνουν τα μπαχαρικά!

Γιαουρτλού Κεμπάπ Recipe

Γιαουρτλού Κεμπάπ

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 8, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 2 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 60 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 3 ώρες 0 λεπτό

Γιαουρτλού Κεμπάπ και η αποθέωση φτιάχνεται από τα χεράκια σας! Το …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tα κεμπάπ
    Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
    Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
    Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.

  2. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
    Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα.

  3. Η σάλτσα
    Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες.
    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, στους 180°C .
  4. Μόλις βγάλουμε την σάλτσα από τον φούρνο, αν θέλουμε κρατάμε λίγες από τις ντομάτες για το σερβίρισμα και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι να δέσει.
  5. Το ψήσιμο
    Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ,τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
    Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν, περίπου 13-15 λεπτά. Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.
  6. Το σερβίρισμα
    Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά.
    Ακουμπάμε επάνω τα κεμπάπ.
    Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιούρτι.
    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο