Share

Οι γίγαντες πλακί είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι  από τους πιο κλασικούς.
Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες!

Γίγαντες στον Φούρνο, Πλακί Recipe

gigantes fournou

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (6-7 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 60 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα 20 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 10 ώρες 20 λεπτά

Οι γίγαντες πλακί είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προεργασία

    Μουσκεύουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό και μία μέτρια κουταλιά αλάτι όλο το βράδυ.

    Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, άν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
    Μόλις βράσουν τους κατεβάζουμε και χύνουμε το νερό που έχει μείνει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνιθο, το αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
    Κατεβάζουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη, τον πελτέ, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό τους βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο