Οι γίγαντες είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι  από τους πιο κλασικούς.
Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες!

Υλικά για 4-6 άτομα

500 gr. φασόλια γίγαντες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο
150 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
Πάπρικα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Μουσκεύουμε τους γίγαντες σε χλιαρό νερό και μία μέτρια κουταλιά αλάτι όλο το βράδυ.

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, άν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

Μόλις βράσουν τους κατεβάζουμε και χύνουμε το νερό που έχει μείνει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο, το αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά.

Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ζάχαρη, τον πελτέ, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 400 ml. ποτήρια ζεστό νερό τους βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.