Οι γίγαντες πλακί είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος μαγειρέματος είναι  από τους πιο κλασικούς.
Φροντίζουμε να έχουμε αρκετό φρέσκο ψωμάκι γιατί οι βουτιές στην σάλτσα είναι απαραίτητες!

Γίγαντες στον Φούρνο, Πλακί Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Yield: 1 (6-7 Servings)
  • Prep: 60 mins
  • Cook: 1 hr 20 mins
  • Ready In: 10 hrs 20 mins

Οι γίγαντες πλακί είναι μία καταπληκτική ποικιλία φασολιών! Ο τρόπος …

Ingredients

Instructions

  1. Προεργασία

    Μουσκεύουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό και μία μέτρια κουταλιά αλάτι όλο το βράδυ.

    Τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και τους βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και να μαλακώσουν, άν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
    Μόλις βράσουν τους κατεβάζουμε και χύνουμε το νερό που έχει μείνει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνιθο, το αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά.
    Κατεβάζουμε και προσθέτουμε την ντομάτα και την ζάχαρη, τον πελτέ, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό τους βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να δέσει η σάλτσα και να χυλώσουν.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο