Share

Η γλυκόπικρη γεύση του και το λαμπερό του χρώμα το κάνει ένα από τα λατρεμένα γλυκά του κουταλιού! Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι!

Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι Recipe

Γλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 18, 2013

  • Απόδοση: 1000 gr. (1 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 3 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 50 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 6 ώρες 50 λεπτά

Η γλυκόπικρη γεύση του και το λαμπερό του χρώμα το κάνει ένα από τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Διαλέγουμε χοντρόφλουδα, καθαρά και φρέσκα πορτοκάλια..
    Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε, τρίβουμε με ψιλό τρίφτη ελαφρά την φλούδα τους, με προσοχή γιατί δεν πρέπει να φτάσουμε στην άσπρη σάρκα..
    Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια σε δυνατή φωτιά για 45-50 λεπτά.
  2. Κρυώνουμε τα πορτοκάλια σε λεκάνη με κρύο νερό, τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 15 λεπτά αλλάζοντας τακτικά το νερό..
    Βγάζουμε τα πορτοκάλια από το νερό, τα βάζουμε σε μία λεκάνη και τα αφήνουμε να στεγνώσει η φλούδα τους 1-2 ώρες..
    Κόβουμε τα πορτοκάλια κάθετα στην μέση, αφαιρώντας τις άκρες τους, στην συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες 3 εκ. περίπου.
  3. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού σε τρυπητό, βάζοντας μία λεκάνη από κάτω για να συλλέξουμε τα υγρα που θα βγάλουν και τα αφήνουμε 1-2 ώρες. Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσο είναι τελικά, τόση ζάχαρη θα χρησίμοποιήσουμε..
    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, κατόπιν δημιουργούμε στρώσεις με τις φέτες και εναλλάξ με ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε τα υγρά που έμειναν και λίγο νερό περίπου 1/2 φλυτζάνι, γιατί θα βγούν και τα υπόλοιπα υγρά από τα πορτοκάλια.
    Βράζουμε το γλυκό μας, σε μέτρια φωτιά,ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
  5. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πρέπει να ανακατεύουμε γιατί θα διαλύθούν οι φέτες!
    .
    Μόλις δέσει το σιρόπι αποσύρουμε. Προσθέτουμε την βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσει.
    Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο