Share

Γλυκό Ψωμί Μπανάνας

Ψωμί Μπανάνας

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 φόρμα (8-10 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 55 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 30 λεπτά

Υπέροχο γλυκό ψωμί μπανάνας, πεντανόστιμο και αφράτο με γεύση μπανάνας, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Είναι τέλειο για πρωινό αλλά και για σνάκ!

Υλικά

    Οδηγίες

    1. Βάζετε σε ένα μπώλ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, το νερό και το γάλα και διαλύουμε την μαγιά.
      Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός και αφήνουμε 10 λεπτά σε ζεστό σημείο.
    2. Πολτοποιούμε τις μπανάνες..
      Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τις μπανάνες, το αυγό, το βούτυρο, το αλάτι, την βανίλια, τον χυμό από το πορτοκάλι και λίγο ξύσμα.
    3. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον χυλό της μαγιάς, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
      Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό και εύπλαστο ζυμάρι, που δεν κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον γάλα.
    4. Αλείφουμε μια μακρόστενη φόρμα με το βούτυρο.
      Ακουμπάμε μέσα την ζυμη σχηματίζοντας μια φρατζόλα.
      Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 45 λεπτά.
    5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου, για 25-30 λεπτά.
      Μόλις το βγάλουμε ξερφορμάρουμε και ακουμπάμε το ψωμί σε σχάρα να κρυώσει.
      Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
    Share

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    4 Σχόλια

    1. Συνήθως ξεμένουν οι μπανάνες στο σπίτι μας και αν αρχίσουν να παραγίνονται ούτε που τις ακουμπάμε, ωραία λύση! Καλή εβδομάδα Ευάκο!

    2. Εύα μου, εδώ και καιρό θέλω να κάνω την συνταγή, πλην όμως λείπουν τα υλικά. θα μπορούσες να τα συμπληρώσεις; Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    3. Εύα, σου έγραψα ξανά πριν από αρκετό καιρό ότι μ΄ενδιαφέρει η συνταγή σου για το μπανανόψωμο και θα ήθελα να γράψεις τα υλικά που χρειάζονται, εγώ βλέπω μόνο την εκτέλεση. Σ΄ευχαριστώ.

    Αφήστε ένα σχόλιο