Share

Το γλυκό ψωμί με κανέλα είναι ένα ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή, απολαύστε το σαν πρωινό, η «ζεστή» γεύση της κανέλας θα σας τονώσει και θα σας φτιάξει την διάθεση!

Γλυκό Ψωμί Κανέλας Recipe

Γλυκό Ψωμί Κανέλας

By Ευα Μονοχαρη Published: Σεπτεμβρίου 24, 2012

  • Απόδοση: 1 (8 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 1 ώρα 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 0 λεπτό

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το γάλα, χλιαρό και προσθέτουμε την μαγιά.
    Aνακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 10 περίπου λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
    Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό.
    Μέσα στο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια και το κοσκινίζουμε.
    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα.
    Συνταγές για Ψωμί Κανέλας
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
    Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 50 περίπου λεπτά, σε ζεστό σημείο.
    Συνταγές για Κανελόψωμο
  3. Λιώνουμε ελαφρά το υπόλοιπο βούτυρο.
    Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο λεπτό φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη.
    Αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια της ζύμης με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα.
    Κανελόψωμο Συνταγές
  4. Αφήνουμε ανοιχτή την ζύμη για 15 λεπτά και κατόπιν τυλίγουμε σε ρολό.
    Με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας κόβουμε το ρολό κατά μήκος σε δύο ίσια κομμάτια.
    Με τα δύο κομμάτια ζύμης φτιάχνουμε μια πλεξούδα.
    Συνταγές για Ψωμί Κανέλας
  5. Κλείνουμε την ζύμη σε στεφάνι, ενώνοντας τις δύο άκρες.
    Αφήνουμε το ψωμί για 15 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Πασπαλίζουμε πριν ψήσουμε το κανελόψωμο με επιπλέον ζάχαρη και κανέλα.
    Ψήνουμε το κανελόψωμο για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
    Κανελόψωμο Συνταγές
  6. Μόλις βγάλουμε το ψωμί από τον φούρνο, το ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
    Κανελόψωμο Συνταγές

  7. Γλυκό Ψωμί Κανέλας
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Σχόλια

  1. Τη ζάχαρη που αναφέρεται σαν συστατικό για τη ζύμη, πότε την προσθέτουμε?Στη μαγιά?

  2. Η συνταγη ειναι σουπερ και πραγματικα οσοι δοκιμασαν ζητανε κι αλλο!!
    Χιλια μπραβο στ’αληθεια!
    …Ομως γιατι δεν υπαρχουν πια οι αναλογιες των υλικων στο μπλογκ?
    Σας παρακαλω πολυ, ανεβαστε τα υλικα με τις αναλογιες τους, γιατι δυσκολευομαι να τα θυμηθω ακριβως (δεν το σημειωσα κιολας η αγαθη) και δεν θελω με τιποτα να χασω αυτη την υπεροχη συνταγη!!
    Ευχαριστω πολυ!

Αφήστε ένα σχόλιο