Share

Γλυκόξινο Xοιρινό

Γλυκόξινο Xοιρινό

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Μια αγαπημένη συνταγή από την Κινέζικη Κουζίνα με την καταπληκτική σωστή γλυκόξινη γεύση!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
    Καθαρίζουμε και κόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
    Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις πιπεριές σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.
    Κόβετε τις πιπεριές, τα μπαμπού και το καρότο σε μικρές λωρίδες, σχήμα ζουλιέν.
  2. Κόβουμε τον ανανά σε κύβους.
    Αλατίζουμε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού μέχρι να ροδίσουν.
    Σε πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το σησαμέλαιο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ρίζες μπαμπού και το καρότο
  3. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά 4-5 λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
    Προσθέτουμε το κρέας, τον ανανά, το σιρόπι από τον ανανά, την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το ρυζόξιδο και μισό φλυτζάνι νερό.
  4. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, άν χρειαστεί για να μην μας κολλήσει το φαγητό.
  5. Τέλος ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό.
    Ανακατεύεουμε για λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο